Supa de curcan cu taitei de casa.

de Gicuta in Supe, 6 Mai 2015 | 6585 vizualizari

 

Este o supa delicioasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan(spate, aripi, gat, pipota)
  • o ceapa
  • 1ardei gras (eu am avut pus in congelator)
  •  1 telina mica
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • sare
  • piper boabe sau macinat
  • Taietei:
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • un strop de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu taitei de casa.:

              Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala la fiert ,in apa cu un praf de sare, acoperita cu capac. Am adunat spuma atunci cand s-a format. Cand a fiert pe jumatate am  adaugat telina si pastarnacul dat pe razatoare si celelalte legume taiate cubulete.

            Dupa ce carnea a fiert bine , am scos-o din supa si cand s-a racit am rupt-o fasii  si am adaugat-o din nou in oala.Am lasat-o sa clocoteasca cat timp am facut taieteii .    

          Pentru  taietei: cu o furculita am batut oul cu praful de sare si uleiul. Am inceput sa adaug faina pana am  obtinut un aluat consistent. Am presarat faina pe masa si am intins aluatul cat mai subtire.     

            Am rulat foaia de aluat ,am taiat ruloul in doua si am taiat fasii subtiri de taitei .Peste fasii am presarat putina faina , le-am desfacut si le-am lasat 10 minute la uscat .Am scuturat taiteii bine de faina si i-am pus in supa,am potrivit supa de sare si piper, si am  mai lasat 10 minute sa fiarba impreuna.  

          Cand se stinge focul se adauga patrunjel verde tocat. Eu de data aceasta am pus patrunjelul in farfurie, in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taitei de casa." nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure