Supa de gaina cu galuste pufoase pufoase

de ionix in Supe, 24 Sep 2009 | 19085 vizualizari

 

Reteta o am de la mamicuta mea frumoasa si iubita.

 

INGREDIENTE

  • eu am avut o gaina mare de cam 3 kilograme asa ca am pus doar jumatate din ea... deci, 1 kg si jumatate de gaina
  • 4-5 morcovi mari
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras mare
  • 2 pastarnaci
  • 4-5 frunze de telina
  • sare, piper
pentru galuste:
  • 2 oua
  • 1 paharel si jumatate de gris
  • 1 varf de lingura de praf de copt
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina cu galuste pufoase pufoase:

Gaina am oparit-o mai intai si apoi am pus-o la fiert intr-o oala de circa 4 litri.

Gaina pe care am avut-o eu era din comert asa ca fierbe mai repede.

Inca de la inceput se pune ceapa taiata in doua, morocul taiat in bucati mari si pastarnacii taiati in buati mari.

Trebuie avut grija sa se spumeze bine supa.

Cand incepe sa fiarba gaina se adauga frunzele de telina, ardeiul gras taiat in doua, sare si piper (dupa gust)

Cand carnea este fiarta se scot legumele, eu las doar morcovii pentru ca-mi place sa-i mananc in supa, si se pregateste compozitia de galuste.

Pentru galuste: ouale se bat bine bine de tot, apoi se adauga grisul treptat pentru a nu face cocoloase si praful de copt.

Inainte de a pune galustele in oala punem un pahar de apa rece in supa pentru a intrerupe un pic fierberea si adaugam galustele cu lingura in oala.

Se lasa circa 10-15 minute pana fierb galustele.

Se serveste atat calda cat si rece.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Mare grija la galuste sa nu se zdrentuiasca. Eu mai stropeam cu un pic de apa rece sa nu se zdrentuiaca galustele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu galuste pufoase pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (8)

ionix 1

26.09.2009, 17:11

eu pun... daca asa zice mami meu asa-i cel mai bine

Miha 1

26.09.2009, 18:05

Nici eu nu pun praf de copt,dar na...cate bordeie atatea obiceie. Fiecare face dupa cum stie...

ionix 1

27.09.2009, 18:31

asta asa-i... hehehe... eu am invatat de la mami si stiu ca-i ies umflate si pufoase... se umfla si fara praf de copt???

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa cu galusti