Supa de legume cu doua tipuri de fasole

de cristeena20 in Supe, 5 Mar 2018 | 2502 vizualizari

 

Imi place sa ma joc cu ingredientele la supe si imi place sa modific retetele baza ale diverselor supe. De data asta am facut o supa-crema de legume cu fasole verde si fasole alba boabe. Un deliciu !

 

INGREDIENTE

  • o bucata de praz
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 morcovi mari
  • 1/2 dovlecel
  • 2 rosii bine coapte
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 cartof mediu
  • 1/2 kg fasole pastai verde
  • 1 cana de fasole alba boabe
  • ulei de masline
  • sare, piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu doua tipuri de fasole:

Pregatim legumele: curatam legumele si le taiem bucati potrivite-cum este supa-crema nu e nevoie sa taiem legumele foarte marunt. 

In oala punem ulei de malsine cu cepa si rpazul la calit putin-doar cat sa se inmoaie si sa dea gust , apoi aduagam ardeiul gras, morcovii taiati rondele (pastram unul pentru final), lasam 2 minute sa se caleasca si ei si punem rosiile, 2 pastai taiata de fasole, dovlecelul si la final cartofii.

Turnam apa fierbinte cat sa acopere 2-3 degete, punem sare, putin piper alb macinat si lasam sa fiarba bine, pana legumele sunt moi.

Intre timp taiem marunt fasolea verde, un morcov rondele mici si scurgem fasolea boabe din conserva.

Cand legumele sunt fierte, le trecem cu blenderul vertical pana devine o supa crema nu exagerat de groasa-dupa preferinta. Mai puneti apa daca e nevoie si sare. 

Apoi adaugam la supa crema legumele taiate - cele doua tipuri de fasole si morcovul. 

Lasam sa fiarba pana se inmoaie si acestea. 

TIPS-URI

1

Uneori eu mai adaug carnat afumat sau de tip cabanos. Iese tare buna si asa -de data asta am preferat sa am doar legumele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu doua tipuri de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa vieneza de cartofi