Supa de legume cu naut, cavolo nero si Chorizo

de Satisfyyourcravings in Supe, 8 Iun 2018 | 2032 vizualizari

 

O reteta Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 500 grame cartofi
  • 400 grame naut la conserva
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 crengute cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 litru supa de pui de buna calitate (se poate obtine si din cub concentrat; vezi tips)
  • 150 grame cavolo nero/ kale/spanac
  • 80 grame Chorizo
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu naut, cavolo nero si Chorizo:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Chorizo se taie in felii subtiri si se soteaza cateva minute intr-o oala cu fund dublu pana cand devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in oala, se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza cu putina apa, la foc mediu, 10 minute, amestecand frecvent. 

Intre timp, se taie cartofii in cuburi de 2 cm, fara a fi curatati de coaja. Se leaga rozmarinul, cimbrul si dafinul cu o sfoara si se adauga impreuna cu nautul scurs de apa si cartofii, in oala. Se adauga supa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba 30 de minute.

Se indeparteaza frunzele cavolo nero de pe cotor si se toaca marunt. Nu este nevoie daca se foloseste spanac.

Se indeparteaza buchetelul de ierburi aromatice din supa si se adauga cavolo nero. Se lasa sa fiarba 10 minute. 

La final, se adauga feliile de Chorizo. 

 

TIPS-URI

1

Eu am obtinut supa prin fierberea unei carcase de pui, impreuna cu boabe de piper, tije de telina, ceapa, foi de dafin si morcovi in apa cu sare timp de 4-5 mire, la foc mic, intr-o oala acoperita partial cu un capac. Se lasa la racit 30 de minute, apoi se strecoara si se pastreaza la frigider intr-un vas cu capac pana la 3 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu naut, cavolo nero si Chorizo" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de brocoli