Supa de porumb (de post sau nu)

de Toamna07 in Mancaruri de post, 13 Mar 2014 | 3506 vizualizari

 

Ceapa verde,untul catifelat si porumbul dulce confera un gust deosebit acestei supe cremoase si hranitoare.
Daca tineti post puteti folosi lapte de soia si ulei de floarea soarelui, in locul laptelui de vaca si untului.
Daca nu tineti post puteti servi supica cu bacon fript .
Stiati ca doar 100 de grame de porumb contine multivitamine din grupa B, vitamina E,fier,fosfor,magneziu,zinc,potasiu,hidrocarburi,amidon si albumine ?

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 4 portii generoase :

  • 500 g porumb fiert,scurs
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 150 g rosii cubulete in suc
  • 50 g unt sau ulei
  • 150 ml lapte de vaca,smantana lichida saulapte de soia
  • sare si piper

Pentru servit :

  • crutoane,ceapa verde si bacon fript (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de porumb (de post sau nu):

Mod de preparare: 

Jumatate din cantitatea de porumb o mixam intr-un blender impreuna cu laptele,pana devine o pasta aurie.
Intr-o cratita mai mica, topim untul sau incingem uleiul,punem la calit ceapa tocata si rosiile,pentru cateva minute.Adaugam porumbul boabe si pe cel piure.Amestecam si turnam 300- 400 ml.de apa.
Pentru a da un gust mai savuros,putem inlocui apa cu o supa de legume.
Asezonam cu sare si piper.Degustam de 3-4-5 ori ,cu linguri diferite .:))
Lasam sa dea cateva clocote si inchidem.
Servim supa calda, in boluri adanci , cu crutoane si ornata cu ceapa verde tocata fin.

Pofta buna la supa dulce si cremoasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de porumb (de post sau nu)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

deyutzky 1

14.03.2014, 09:31

Pushaa 1

14.03.2014, 11:06

interesanta!

laura_n 1

14.03.2014, 14:02

cred ca e o nebunie!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de porumb