Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

de mirela0911 in Supe, 16 Sep 2018 | 2272 vizualizari

 

O supa de sezon tare buna, iar galustele pufoase o face si mai buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept de pui cu os
  • 1 buc ceapa alba
  • 1/2 telina mai mica
  • 1 buc morcov
  • 2-3 lg ulei
  • 3 rosii mari de gradina
  • 200 ml bulion
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde tocat
  • 1 frunza de telina

Pt. galuste:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lgt ulei
  • gris cat sa iasa o compozitie potrivita ca si consistenta (eu am pus dupa ochi, nu am cantarit)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste pufoase de gris:

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol.


Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pune uleiul la incins intr-o craticioara si se adauga morcovul. Se caleste pentru cateva minute, amestecand continuu sa nu se arda. Se toarna morcovul in oala si se lasa la fiert in continuare.


Rosiile se spala si se oparesc cateva secunde pentru a putea fi decojite cu usurinta. Se taie in cubulete si se pun in oala. Se adauga sare dupa gust. Se lasa la fiert inca cateva minute.

Se indeparteaza ceapa, telina si carnea. Supa se strecoara iar ce ramane in sita se amesteca cu o lingura pentru a ramane doar samburii de la rosii.


Se pune din nou oala pe foc, se toarna si bulionul, se mai potriveste de sare si se lasa sa mai dea cateva clocote.


Intre timp se prepara galustele. Se bat ouale cu furculita cu un praf de sare si uleiul apoi se toarna grisul in ploaie, amestecand usor pana se obtine o compozitie nu foarte groasa, dar nici sa curga.


Se ia o cratita larga, se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care incepe apa sa dea in clocot, se face focul mic si cu ajutorul unei linguri se ia din compozitie (cca jumatate de lingura) si se pune in apa. Se lasa sa fiarba incet, intorcandu-le de pe o parte pe alta. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie cu spumiera.


Se transfera apoi galustele in oala cu supa de rosii, se lasa impreuna sa dea cateva clocote, apoi se stinge focul si se adauga patrunjelul verde si frunza de telina.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de galuste, se pot pune taitei de casa, e la fel de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste pufoase de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

dantes 1

18.09.2018, 08:49

Buna!

mirela0911 1

18.09.2018, 09:20

Va multumesc pentru aprecieri!

Ina 1

05.03.2019, 18:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa de conopida