Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa

de Bucataras Medi in Supe, 23 Aug 2011 | 7282 vizualizari

 

Initial s-a vrut a fi o supa de rosii dar pentru ca aveam si 2 dovlecei si ma gandeam ce sa fac cu ei (na, ca am facut si o rima) am zis hai sa incerc........va rog sa ma credeti ca nu am dat gres, a iesit o bunaciune de supa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de rosii(eu am avut rosii din gradina de la mama ............carnoase, dulci, brumarii cand le taiai)
  • 2 dovlecei (tot de la mama)
  • 1 mana de taietei de casa ("confectionati "de cumnata mea)
  •  2 cepe
  •  2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 fir de busuioc
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu zahar
  •  sare,piper
  • Dupa cum observati am adunat ingrediente de -ici de-colo si am incropit de o supica........hihihi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa:

Curatam morcovul,ceapa si telina, le spalam ,le taiem bucati mai mari si le punem la fiert intr-o oala cu apa atat cat sa depaseasca cu putin nivelul legumelor.Adaugam putina sare si lasam la foc circa 15 min dupa care scoatem cu ajutorul unei spatule toate legumele din supa.Adaugam in supa rosiile taiate bucati mai mari( eu le-am taiat in patru) dovleceii curatati de coaja si seminte ,taiati si ei cuburi mai mari si firul de busuioc.Lasam la foc circa 10-15 min. dupa care dam jos oala de pe foc,indepartam firul de busuioc, lasam sa se racoreasca putin si apoi mixam supa si o strecuram.Daca este prea groasa mai adaugam o cana cu apa (eu am vrut-o mai subtire si am mai adaugat deci apa).

Punem din nou oala pe foc condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat,adaugam zaharul si putin ulei de masline.Lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam taieteii de casa , tragem oala de pe foc si o lasam acoperita circa 15 min(taieteii nu necesita o fierbere in prealabil)dupa care se poate servi atat calda cat si rece ca atare sau cu crutoane.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

gaby_duceag 1

21.07.2012, 16:07

dupa care dam jos oala de pe foc- e obligatoriu s-o pun jos?

T I M E A 1

21.07.2012, 16:14

babi5 1

14.12.2014, 20:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii