Supa de vita

de -Licurici- in Supe/Ciorbe, 16 Iul 2018 | 3461 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"
 Provocarea saptamanii 1 este o supa din 1913. Cel mai interesant mi s-a parut faptul ca ceapa se poate folosi coapta in cuptor, cu tot cu coaja, asa ca am ales sa o pregatesc si eu asa.

 

INGREDIENTE

  • 800 g rasol de vita;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1/2 ardei capia;
  • 1 radacina de telina;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1 pastarnac;
  • 1 rosie mare;
  • 100 ml suc de rosii;
  • 1 ou;
  • sare;
  • piper;
  • taitei,
  • patrunjel.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vita:

Carnea se spala bine, se curata de pielita subtire de pe margine, apoi se pune la fiert, intr-o oala cu apa si sare.

Se lasa sa fiarba in jur de 2 ore, se ia spuma din cand in cand si se completeaza cu apa calda.

Intre timp, se curata legumele, iar ceapa se baga in cuptor, cu tot cu coaja, 30 min, apoi se decojeste.

Cand nu mai face spuma, se pun legumele (radacinoasele, ardeiul si morcovii - taiate dupa preferinta, iar ceapa intrega).

Cand au fiert legumele, se scot, iar supa se strecoara si se pune inapoi pe foc, adaugandu-se rosia taiata cubulete si bulionul.

Carnea se taie bucati mai mici si se adauga in supa.

Radacinoasele, ceapa si ardeiul le arunc, iar morcovii ii bag inapoi in supa.

Se mai lasa 30 min sa fiarba, se potriveste gustul de sare si piper, apoi se pun cativa taitei zdrobiti, un ou batut bine si patrunjel tocat.

Se lasa sa dea in clocot, apoi se opreste focul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ina 1

18.07.2018, 21:49

Ce supica buna ai facut

dantes 1

21.07.2018, 10:48

Buna!

Rahela Velicu 1

27.07.2018, 20:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de lascute cu afumatura