Supa mexicana de rosii

de CameliaR in Supe/Ciorbe, 6 Mai 2017 | 7871 vizualizari

 

Este prima oara cand pregatesc o supa atata de diferita fata de ce consum eu. De obicei, pregatesc supa de pui, de rosii, de galuste etc. M-am inspirat de la Laura Adamache. Aceasta supica mie mi-a placut. Are un gust foarte bun. Eu am putin o canitate mai mica de ardei iute, deoarece eu nu mananc prea picant. Daca tie iti place sa mananci picant, poti adauga o cantitate mai mare.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 l de apa
  • 1 ceapa
  • 1 cubulet Knorr legume
  • 400 g pulpa de rosii
  • 200 g porumb la conserva
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute (mic) sau fulgi chili
  • 1 lingurita rasa de oregano
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel tocat
  • Galuste din malai:
  • 100 g malai extra
  • 300 ml lapte
  • 20 g parmezan ras
  • 10 g unt
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa mexicana de rosii:

Umplem o oala cu apa si o fierbem la foc potrivit.

Curatam ceapa si apoi, o taiem rondele sau cubulete. Usturoiul trebuie taiat si el cat mai marunt.

Punem ulei intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, usturoiul, porumbul si ardeiul iute tocat marunt. Le calim putin cat sa se inmoaie (aproximativ 2 minute). Punem pulpa de rosii, oregano si amestecam. Adaugam amestecul de rosii cu legume in oala cu apa.  Acoperim oala cu un capac si fierbem supa aproximativ 20-30 de minute la foc mediu. 

Galuste din malai:

Intr-o craticioara, punem lapte la fiert impreuna cu un praf de sare la foc mediu. In momentul in care laptele a inceput sa fiarba, reducem focul la minim si adaugam malaiul, in ploaie. Amestecam cu un tel, pana cand mamaliga se ingroasa si se desprinde de marginile cratitei. Luam craticioara de pe foc si adaugam untul. Amestcam cu un tel pana se incorporeaza perfect untul in mamaliga. Lasam mamaliga sa se raceasca. Amestecam din cand in cand. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, adaugam oul, parmezanul ras, sare si piper. Amestecam bine pana obtinem un amestecam omogen. Trebuie sa avem o compozitie densa. Cu mainile umede, formam galuste de dimensiunea unui ou de prepelita. Dupa  ce supa a fiert 20-30 de minute, adaugam galustele si le fierbem pana se ridica la suprafata. Adaugam patrunjel tocat si putin oregano.

Punem capacul si lasam supa sa se odihneasca timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa mexicana de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa cu kimchi