Supa mexicana de rosii

de CameliaR in Supe/Ciorbe, 6 Mai 2017 | 7861 vizualizari

 

Este prima oara cand pregatesc o supa atata de diferita fata de ce consum eu. De obicei, pregatesc supa de pui, de rosii, de galuste etc. M-am inspirat de la Laura Adamache. Aceasta supica mie mi-a placut. Are un gust foarte bun. Eu am putin o canitate mai mica de ardei iute, deoarece eu nu mananc prea picant. Daca tie iti place sa mananci picant, poti adauga o cantitate mai mare.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 l de apa
  • 1 ceapa
  • 1 cubulet Knorr legume
  • 400 g pulpa de rosii
  • 200 g porumb la conserva
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute (mic) sau fulgi chili
  • 1 lingurita rasa de oregano
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel tocat
  • Galuste din malai:
  • 100 g malai extra
  • 300 ml lapte
  • 20 g parmezan ras
  • 10 g unt
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa mexicana de rosii:

Umplem o oala cu apa si o fierbem la foc potrivit.

Curatam ceapa si apoi, o taiem rondele sau cubulete. Usturoiul trebuie taiat si el cat mai marunt.

Punem ulei intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, usturoiul, porumbul si ardeiul iute tocat marunt. Le calim putin cat sa se inmoaie (aproximativ 2 minute). Punem pulpa de rosii, oregano si amestecam. Adaugam amestecul de rosii cu legume in oala cu apa.  Acoperim oala cu un capac si fierbem supa aproximativ 20-30 de minute la foc mediu. 

Galuste din malai:

Intr-o craticioara, punem lapte la fiert impreuna cu un praf de sare la foc mediu. In momentul in care laptele a inceput sa fiarba, reducem focul la minim si adaugam malaiul, in ploaie. Amestecam cu un tel, pana cand mamaliga se ingroasa si se desprinde de marginile cratitei. Luam craticioara de pe foc si adaugam untul. Amestcam cu un tel pana se incorporeaza perfect untul in mamaliga. Lasam mamaliga sa se raceasca. Amestecam din cand in cand. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, adaugam oul, parmezanul ras, sare si piper. Amestecam bine pana obtinem un amestecam omogen. Trebuie sa avem o compozitie densa. Cu mainile umede, formam galuste de dimensiunea unui ou de prepelita. Dupa  ce supa a fiert 20-30 de minute, adaugam galustele si le fierbem pana se ridica la suprafata. Adaugam patrunjel tocat si putin oregano.

Punem capacul si lasam supa sa se odihneasca timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa mexicana de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu taitei si dovlecei