Supa mexicana de rosii

de CameliaR in Supe/Ciorbe, 6 Mai 2017 | 3044 vizualizari

 

Este prima oara cand pregatesc o supa atata de diferita fata de ce consum eu. De obicei, pregatesc supa de pui, de rosii, de galuste etc. M-am inspirat de la Laura Adamache. Aceasta supica mie mi-a placut. Are un gust foarte bun. Eu am putin o canitate mai mica de ardei iute, deoarece eu nu mananc prea picant. Daca tie iti place sa mananci picant, poti adauga o cantitate mai mare.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 l de apa
  • 1 ceapa
  • 1 cubulet Knorr legume
  • 400 g pulpa de rosii
  • 200 g porumb la conserva
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute (mic) sau fulgi chili
  • 1 lingurita rasa de oregano
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel tocat
  • Galuste din malai:
  • 100 g malai extra
  • 300 ml lapte
  • 20 g parmezan ras
  • 10 g unt
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa mexicana de rosii:

Umplem o oala cu apa si o fierbem la foc potrivit.


Curatam ceapa si apoi, o taiem rondele sau cubulete. Usturoiul trebuie taiat si el cat mai marunt.


Punem ulei intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, usturoiul, porumbul si ardeiul iute tocat marunt. Le calim putin cat sa se inmoaie (aproximativ 2 minute). Punem pulpa de rosii, oregano si amestecam. Adaugam amestecul de rosii cu legume in oala cu apa. Acoperim oala cu un capac si fierbem supa aproximativ 20-30 de minute la foc mediu.


Galuste din malai:


Intr-o craticioara, punem lapte la fiert impreuna cu un praf de sare la foc mediu. In momentul in care laptele a inceput sa fiarba, reducem focul la minim si adaugam malaiul, in ploaie. Amestecam cu un tel, pana cand mamaliga se ingroasa si se desprinde de marginile cratitei. Luam craticioara de pe foc si adaugam untul. Amestcam cu un tel pana se incorporeaza perfect untul in mamaliga. Lasam mamaliga sa se raceasca. Amestecam din cand in cand. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, adaugam oul, parmezanul ras, sare si piper. Amestecam bine pana obtinem un amestecam omogen. Trebuie sa avem o compozitie densa. Cu mainile umede, formam galuste de dimensiunea unui ou de prepelita. Dupa ce supa a fiert 20-30 de minute, adaugam galustele si le fierbem pana se ridica la suprafata. Adaugam patrunjel tocat si putin oregano.


Punem capacul si lasam supa sa se odihneasca timp de 10 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa mexicana de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Xandrinne 1

24.06.2017, 21:27

CameliaR 1

24.06.2017, 21:49

Bya Ralu 1

08.08.2019, 21:38

o sa o incerc si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de pui cu masline
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu orez