Supa-crema de dovlecel

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 16 Iul 2015 | 2241 vizualizari

 

O supa-crema sanatoasa, fara prajeala sau condimente, deci tocmai buna pentru cei mici.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • doua linguri ulei;
  • 2,5 l apa;
  • sare;
  • 1700 g de dovlecel curatat de coaja si seminte;
  • 3 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • putin maghiran, oregano, tarhon si busuioc (uscate).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovlecel:

Ceapa se curata de foi si se spala.


Morcovul se curata de coaja si se spala.


Ardeiul se da pe jumatate, se curata de seminte si se spala.


Aceste 3 legume se pun la fiert in 2 l apa cu un pic de sare. Se lasa sa clocoteasca timp de 10-15 minute, apoi se pune dovlecelul curatat de coaja si de seminte in apa clocotita. Se fierbe pana cand se inmoaie. Se completeaza cu apa daca este necesar, iar la final se adauga rosiile si ierburile aromatice si se potriveste de sare. Se lasa sa se racoreaca putin, apoi se pune compozitia in robotul de bucatarie si se face ca o crema.


 

TIPS-URI

1

Ceapa si ardeiul se pot scoate dupa ce au fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Panacris 1

16.07.2015, 20:15

mirela0911 1

17.07.2015, 12:39

Buna o fi si crema de dovlecel!

Andra_Constantinescu 1

17.07.2015, 22:02

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu rosii si pui