Tablou cu un altfel de ostropel

de Constelatialeu in Pui, 16 Aug 2017 | 2488 vizualizari

 

Pentru ca si deoarece Maria Sa Bucatatas a dat liber la reinterpretat retete inspirate, de la unii, de la altii, nu care cumva de la noi insine, ca ne descalifica, hai sa o fac si pe asta......m-am apucat sa pictez un tablou impresionisto-realistic in stil Clemenscian, avand ca sursa de inspiratie bucataras Irina......  https://www.bucataras.ro/retete/ostropel-de-pui-cu-mamaliguta-51162.html

 

INGREDIENTE

  • 750 g piept de pui
  • 1,7 kg rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi
  • 11 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 30 ml ulei masline
  • 30 g unt
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tablou cu un altfel de ostropel:

Mai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am taiat cubulete.

Separat, am oparit rosiile, le-am curatat de coaja si apoi le-am pus in robot si le-am maruntit bine. Ceapa o curatam si o taiem marunt, radem morcovul pe razatoarea mica, iar usturoiul il taiem bucatele mai mici.

Punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul de masline si untul, lasam pana se topeste untul si este incins, apoi adaugam ceapa si usturoiul, lasam 5 min sa se caleasca, adaugam morcovul, omogenizam si acoperim cu un capac, lasam sa se inabuse cca 15 min. Ridicam capacul turnam, rosiile si 400 ml apa si lasam sa fiarba la foc domol, cca 30-40 min. Daca ni se pare ca rosiile sunt un pic acrisoare, adaugam o lingurita de zahar, potrivim de sare, dupa ce au fiert 40 min, adaugam pieptul de pui si mai lasam cca. 15 min la foc domol sa fiarba. La final, putem sa adaugam patrunjel tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tablou cu un altfel de ostropel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi si rosii cherry