Taci si inghite

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2018 | 3623 vizualizari

 

 
De mult era pe lista de "to do" acest preparat. Noroc cu provocarea GastroArt ca i-a venit randul. :) Pentru ca am avut la masa meseni mofturosi care nu mananca anumite ingrediente, cum ar fi ciuperci, de exemplu, am facut o cantitate mai mare de mamaliga si am facut diverse combinatii sa fie toata lumea multumita. Si a fost :)

 

INGREDIENTE

  • 700 g malai,
  • 100 g tarate
  • 1 l lapte
  • 1,5 l apa,
  • 300 g ciuperci,
  • 2 fire praz,
  • 100 g kaizer afumat,
  • 150 g piept de porc afumat,
  • 1 carnat taranesc semiafumat,
  • 150 g telemea veche oaie,
  • 150 g telemea vaca,
  • 150 g cascaval,
  • 200 g iaurt grecesc,
  • 4 oua,
  • cca 100 unt,
  • sare,
  • piper,
  • ulei.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Pentru ca dupa ce este gata mamaliga, trebuie sa ne miscam destul de repede, am preferat sa imi pregatesc mai intai ingredientele si apoi sa prepar mamaliga (ca sa fiu corecta, m-a ajutat sotul sa o prepar :P ). In concluzie, am tocat prazul, kaizerul si ciupercile cubulete, am feliat carnatul si am ras branzeturile.

Am incins intr-o tigaie putin ulei in care am calit prazul 2-3 minute, apoi am adaugat ciupercile, sare si piper dupa gust si le-am lasat pe foc, amestecand din cand in cand, pana s-a scurs tot lichidul lasat de ciuperci.

Intre timp am pus la fiert apa amestecata cu laptele, 2 linguri de sare si 3 linguri de ulei. Cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat malaiul in ploaie, amestecand continuu cu telul. Am lasat sa fiarba circa 10 minute, apoi am adaugat si taratele, la fel amestecand continuu. Am mai lasat sa fiarba cateva minute si am oprit focul. Am amestecat telemeaua de oaie cu cea de vaca si cu iaurtul, iar prazul si ciupercile le-am amestecat cu kaizerul si cu pieptul de porc.

Intr-o tava de tort cu pereti detasabili, unsa cu unt, am pus un strat de mamaliga, apoi unul de branza amestecata cu iaurt, iar mamaliga, amestec de ciuperci, inca un strat de mamaliga pe care am uns-o cu unt, si am asezat feliile de carnat. In mijloc am facut un calus in care am spart un ou, am presarat cascaval ras si am dat la cuptor pana s-a facut oul. Am mai folosit un vas mic de yena si o craticioara de ceramica. A iesit o bunatate cu multe calorii :P. Servim alaturi de un pahar de vin rosu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite