Aperitiv chifle umplute

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2021 | 593 vizualizari

 

Mândră mi-s Bucătăraș! O nouă bunăciune vorba lui Medi, marca Panacris din seria rețete de suflet! 😉  
Pfff, chiflele umplute mereu sunt savurate de la mic la mare! Când mai sunt câteva bucățele de mezelicuri și brânzeturi, le reciclez în asemenea bunătăți ;) Și de data asta au fost savurate de Bucătărași harnici și dragi la întâlneala Praid 2021! Eu sper că au avut succes și nu mi-am ieșit din mână 😉
Spor și poftă bună!
 
P.S. Poze de prezentare finală, nu prea am avut când să fac, așa că am "furat" de la Laura o poză, două, mai multeeeee  ;) Mulțumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Făină alba de grâu cca. 700 g,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Ulei de porumb 1 lingură,
  • Zahăr brun 2 lingurițe,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Lapte călduț cca. 500 ml,
  • Ouă 2 bucăți.
  • Pentru umplutură:
  • Mozarella cca. 150 g,
  • Bacon cubulețe cca. 125 g,
  • Ceapa prăjită cca. 100 g,
  • Mascarpone cca. 150 g,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ouă 2 bucăți.
  • Pentru uns:
  • Gălbenuș de ou 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Semințe de susan alb cca. 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chifle umplute:

Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul,  ouăle, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat fără dospit.  Când s-a terminat programul, se scoate aluatul și se pune la rece acoperit cu folie alimentară cca. 2 ore.

Aluatul care a crescut chiar foarte bine la rece, se întinde cu sucitorul, apoi se taie pătrățele, oare cum egale de cca. 5/5 cm.

Pe fiecare pătrățică se adaugă câte o lingură din umplutura de brânză și bacon, apoi se închid bucățile de aluat ca și o bocceluță, apoi se rotunjesc în palme, cât să se obțină o formă rotundă de chifle, ce se așează într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu gălbenușul de ou bătut, se presară sarea și semințele de susan.

Chiflele se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min la 180 grade.

Spor și poftă bună!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chifle umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

07.09.2021, 17:46

Da laura! M-a bucurat tare mult,când îl vedeam cu ce poftă manâncă, parcă erau Zmeișorii mei în copilărie! Să vă fie de bine!

dantes 1

08.09.2021, 10:03

Bune!

mirela0911 1

08.09.2021, 21:24

Ale tale sunt mai gustoase!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

ieri la 23:02

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

ieri la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

ieri la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat