Tagliatele cu legume mexicane si bacon

de merisor in Paste, 21 Oct 2015 | 684 vizualizari

 

Imi plac mult pastele pentru ca le pot prepara in diverse moduri si rapid.
Si mai ales imi place diversitatea de paste.
reteta de fata am preparat-o rapid cu ce am mai gasit prin frigider, respectiv congelator.

 

INGREDIENTE

  • 200 g tagliatele
  • 2 cepe galbene
  • 4 catei de usturoi
  • 5-6 rosii
  • 1 ardei capia
  • 1 gogosar
  • 50 g unt
  • 250 g bacon
  • 450 g legume mexicane, congelate
  • apa
  • sare
  • piper
  • frunze proaspete de busuioc
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 lingura zahar
  • 100 g parmezan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele cu legume mexicane si bacon:

Tocam ceapa solzisori si usturoiul rondele si le calim in untul topit, pana cand ceapa devine translucida.


Adaugam apoi rosiile tocate in cuburi, iar peste 10-15 minute, ardeii curatati de seminte si nervuri si trecuti prin blender.


Lasam sosul sa fiarba la foc incet, pana cand scade la jumatate si pe parcursul fierberii il asezonam cu sare si condimente.


Fierbem legumele in apa clocotita cu putina sare, pentru 15 minte, apoi le scurgem, iar in apa respectiva fierbem si pastele.


Adaugam legumele fierte peste sosul de rosii si ardei, cu 5 minute inainte de a stinge focul.


Baconul, taiat in fasii subtiri il prajim separat in putin ulei, pana cand devine usor crocant, apoi il scurgem bine de grasime si il adaugam tot in sosul de rosii.


Eu am adaugat si cateva fasii de sunca presata.


Servim pastele presarate cu parmezan, alaturi de acest sos delicios.


 

TIPS-URI

1

Peste ceapa care se caleste in unt, adaugam si o lingura de zahar, astfel ceapa va capata acel gust placut de caramelizat.

2

Sarea nu se adauga de la inceput in sos, pentru a lasa timp rosiilor si ardeilor sa-si intensifice gustul si abia dupa ce sunt preparate cam trei sferturi, adaugam sarea si alte condimente. Gustul se va accentua mai mult daca sarea este adaugata spre final. Acest pont l-am auzit la Vladutz, bucatarul de la Neatza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu legume mexicane si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Zamfira 1

21.10.2015, 19:31

anca_rm 1

22.10.2015, 08:58

foarte faina reteta

Adi 1

22.10.2015, 22:10

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu hribi și sparanghel