Tagliatelle con pomodoro e basilico

de kitchenflavors in Paste, 20 Ian 2011 | 3516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 160gr paste (80g/portie)
  • 250g rosii in suc propriu
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc proaspat, dar in lipsa se poate inlocui cu cel uscat
  • ulei de masline
  • parmezan
  • 1 peperoncino (optional)
  • 1 lingurita smantana (optional)
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle con pomodoro e basilico:

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.


Intre timp curatam usturoiul si il zrobim usor cu lama cutitului. Punem uleiul la incins intr-o tigaie si sotam usturoiul timp de 30 de secunde dupa care il scoatem si il aruncam. Mare grija insa sa nu il ardem. Dupa adaugam peperoncino tocat marunt (asta in cazul in care il folosim), daca nu adaugam rosiile taiate cubulete sau pasate cu blendarul in functie de preferinte. In cazul in care folosim rosii proaspete inainte de a le taia le decojim. Amestecam bine, iar daca sosul este prea dens adaugam si un strop de apa, saram si lasam sa fiarba la foc foarte mic. Tocam marunt busuiocul si il adaugam sosului de rosii. Eu am folosit busuioc uscat. Lasam sosul sa fiarba 5 minute si la sfarsit adaugam o lingurita de smantana (optional) eu pun pentru ca ii da cremozitate sosului. Cand pastele sunt fierte le scurgem si le adaugam peste sos amestecand bine. La sfarsit am aduagat si niste patrunjel proaspat asta in lipsa busuiocului proaspat pentru culoare. Punem pastele in farfurii si deasupra presaram parmezan ras.

 

TIPS-URI

1

daca folositi peperoncino nu adugati si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle con pomodoro e basilico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

elena1988 1

21.01.2011, 19:10

mamaieelena 1

21.01.2011, 21:27

RuxyRux 1

23.01.2011, 22:10

Frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Paste carbonara