Tagliatelle cu dovlecel, bacon si sofran

de nico15 in Paste, 4 Mar 2012 | 4862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 6 linguri de faina cu varf
  • sare,
  • apa
  • 1 tzuchini(dovlecel de culoare verde inchis)
  • 150-200 g de bacon
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • ulei de masline
  • piper
  • sofran
  • 100 g de parmezan
  • 50 ml de smantana lichida 32%  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu dovlecel, bacon si sofran:

Pregatim aluatul de tagliatelle

amestecam ouale cu faina si sarea, incepem framantarea, daca observam ca este tare, punem putina apa la incalzit, sa fie calduta si adaugam putin, numai daca este necesar, eu nu am adaugat niciodata dar daca este prea tare se poate adauga putina apa calduta. Dupa ce a rezultat o bila de aluat il lasam 5-10 minute in relax.  Dupa aceea montam masina de presat / taiat pastele si trecem la treaba, presam faina pe blatul de lucru si aranjam un pic aluatul nostru, dupa care introducem la masina aluatul trecandu-l de mai multe ori prin masina si presarand faina dupa fiecare prelucrare pana obtinem un aluat de consistenta si grosimea dorita.

Dupa aceea trecem la taierea tagliatelelor si le punem la uscat. In acest timp ne ocupam de sosul nostru dupa cum urmeaza, intr-o tigaie adaugam unt si ulei de masline, taiem fin ceapa si usturoiul pe care le vom sota, in acest timp curatam un  tzuchini de coaja acesta trebuie sa aiba coaja verde inchis, le adaugam si pe acestea peste ceapa si usturoi, saram, piperam adaugam trei stamine de sofran si  smantana lichida lasand sa fiarba si sa se inmoaie tzuchini.

Dupa aceea trecem totul la blender  si lasam sosul rezultat in asteptare. In acest timp punem apa la fiert cu sare si un pic de ulei si lasam sa inceapa sa fiarba apa, dupa care adaugam pastele, verificam pastele acestea trebuie sa ramana al-dente, dupa care se scurg se clatesc. Intr-o tigaie punem unt si ulei de masline, taiem bacanul si il adaugam pentru a se cali, dupa care il scoatem pe servetele absorbante,  dupa aceea adaugam pastele si la final adaugam sosul, daca mai trebuie lichid mai adaugam un polonic de zeama de la fierberea tagliatellelor. Aproape cand sunt gata se adauga parmezanul.

Pentru servire se fac doua cuiburi de spaghete se adaugabaconul si se mai rade suplimentar parmezan.

 Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu dovlecel, bacon si sofran" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Aurelia 07_07 1

05.03.2012, 10:15

Interesanta combinatie dar arata foarte bine

MotanLaOale 1

05.03.2012, 11:33

nico15 1

05.03.2012, 21:07

Multumesc tuturor si asa este Cristi din pacate aparatul imi cam face figuri, se cere schimbat, hahaha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu dovlecei si ardei gras