Taitei simpli, cu ou

de Ina in Paste, 2 Noi 2014 | 3079 vizualizari

 

Deoarece ador taiteii de casa si-i prepar destul de des, mi-am dorit de mult o masina de facut taitei , pentru a-mi usura munca.
Cand a aparut cea din camara, ma rugam sa stea pe stoc pana fac eu galbenii necesari :)))) N-a fost nevoie sa astept atata ( probabil ca ma prindea Pastele :))) ), pentru ca Babi noastra draga mi-a trimis o masina de taitei minunata, de care m-am indragostit pe loc.
Va spun din suflet ca merita sa va achizitionati una :X
Multumesc din suflet, Babi! :-* >:D

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • o lingurita cu delikat de legume
  • faina ( cat cuprinde )
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei simpli, cu ou:

Intr-un vas in care am pus cca 300 g  faina, spargem ouale si presaram o lingurita cu delikat de legume. Amestecam totul cu o furculita , apoi framantam cu mana aluatul si adaugam treptat faina, pana obtinem o coca tare, dar care poate fi intinsa.

Lasam coca 10 minute sa se odihneasca. 

Asamblam masina de taitei fixand-o de masa.

Taiem bucati de aluat , le infainam bine si le trecem prin masina, prin fanta de intins foaia de taitei. In functie de cum preferam taiteii de grosi, fixam latimea fantei folosindu-ne de butonul gradat. 

Presaram din nou cu faina si foile obtinute, apoi le trecem prin fanta de taiere, obtinand astfel taitei fini, care nu se lipesc intre ei.

La recomandarea lui Costel , am uscat taiteii partial  in cuptorul cu microunde ( i-am tinut cate 20 secunde ), scurtand astfel timpul de uscare naturala. 

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina folosita difera in functie de tipul acesteia si de marimea oului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei simpli, cu ou" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Budinca de taitei cu branza sarata