Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2013 | 4941 vizualizari

 

Vorbeam intr-o zi cu un prieten despre ce sa mai gatesc si mi-a spus la un moment dat sa fac o "Salata poloneza". Eu zic...cum adica? Spune: "Faci chiftelute pe care le asezi pe un pat de maioneza amestecata cu ceapa, pui si putin marar...". Si-asa mi-e venit ideea de a face aceste tapas-uri despre care pot sa spun ca au fost...de-li-cioa-se!! Ca sa nu mai spun ca sunt un aperitiv extraordinar pentru ocaziile festive! Iata despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • 3-4 linguri maioneza (facuta in casa sau cumparata);
  • 1 ceapa rosie mica;
  • 3-4 linguri otet (cat sa acopere ceapa);
  • chiftelute rotunde si mici (facute in casa sau cumparate);
  • sare;
  • piper alb;
  • recipiente pentru tapas sau castronele foarte mici;
  • putin marar tocat (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa:

Preparam maioneza ( reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-gata-in-5-minute-48381.html) si chiftelutele (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ursulet-din-chiftelute-48422.html).

Tocam ceapa julienne, foarte fin. O punem intr-un castronel si adaugam peste ea otetul, astfel incat sa o acopere. Lasam minim 30 minute, dupa care punem ceapa intr-o sita si o apasam cu dosul unei linguri, pana se scurge tot otetul.

Adaugam ceapa peste maioneza, punem sare si piper dupa gust si amestecam.

Montarea preparatului:

Luam forma de tapas sau un castronel foarte mic si punem un strat din amestecul de maioneza, apoi in mijloc, adaugam chifteluta.

Procedam asa pana obtinem numarul de portii dorite.

TIPS-URI

1

Sunt extraordinare servite alaturi de paine prajita;

2

Daca va place, in compozitia de maioneza puteti adauga si marar tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (17)

Sim0na 1

08.07.2013, 14:34

super arata!

Rocsi 1

08.07.2013, 15:12

Buneeee

Krystyan Trendy 1

12.07.2014, 12:37

ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu cascaval