Tarta aperitiv, cu legume si branzeturi

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2020 | 243 vizualizari

 

Am făcut săptămâna trecută o tartă aperitiv, cu legumele și brânzeturile pe care le aveam în casă și tare mult ne-a plăcut, poate și pentru faptul că n-am mai preparat de mult timp așa ceva...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 grame de făină albă
  • 150 grame de unt
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • Pentru umplutură:
  • 3 cartofi roz
  • 2 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 100 grame de mazăre
  • 2 cepe verzi
  • 150 grame de telemea de vaci
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • 2 ouă
  • 2 linguri de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • unt pentru uns tava de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv, cu legume si branzeturi:

Mai întâi se face aluatul pentru tartă. Se amestecă făina albă cu sarea și apoi se frământă repede și se încorporează oul și untul rece.Când aluatul este legat, bine format și elastic, se aplatizează, se pune într-o pungă de unică folosință și se dă la frigider, ca să se întărească.


Între timp se spală cartofii și se pun la fiert ”în coajă”, iar când sunt gata, se scot din apă, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.


Se curăță morovii și țelina, se spală și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert și se lasă să se răcorească.


Se fierbe mazărea, dacă nu este fiartă, se strecoară și se lasă să se răcorească. Dacă mazărea este conservată, se clătește în câteva ape și se lasă să se strecoare.


Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele.


Telemeaua se taie cubulețe, iar cașcavalul se răzuiește fin. Se amestecă ouăle cu smântâna și se lasă în așteptare.


Când legumele s-au răcit, se taie sub formă de cubulețe, sau rondele.


Se scoate aluatul rece din congelator și pe planșeta înfăinată se întinde o foaie de dimensiunea tăvii de copt. Se unge cu unt tava, se pune foaia de aluat, se înțeapă cu o furculiță și apoi se adaugă pe rând legumele pregătite: cartofii, țelina, morcovii, mazărea, ceapa verde și telemeaua tăiată cubulețe.


Se condimentează tarta cu: sare, piper și boia de ardei și apoi se toarnă, pe toată suprafața, amestecul de smântână și ouă, după care se presară cașcavalul răzuit.


Se dă tarta la cuptor, la temperatură medie, până ce se coace și se rumenește frumos. Atunci se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat. Cine dorește, poate servi alături un iaurt gras.

TIPS-URI

1

Legumele nu trebuie fierte decât pe jumătate, pentru că vor mai sta și în cuptor.

2

Scoateți legumele imediat din apa în care au fiert, ca să nu se înmoaie.

3

Puteți adăuga și alte legume, care vă plac.

4

Puteți renunța la sare, dacă doriți, pentru că telemeaua este sărată, iar rădăcinoasele au fiert în apă sărată.

5

Rumeniți frumos tarta și serviți-o imediat ce o scoateți din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv, cu legume si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RODIMUR 1

06.07.2020, 18:01

Mulțumesc frumos, Andra!

Rocsi 1

06.07.2020, 21:40

Ce tarta bunaaaaa!

RODIMUR 1

06.07.2020, 22:32

Mulțumesc frumos, Rocsi...!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu broccoli si prezunto