Tartă aromată cu mere și portocale, din făină integrală și semințe

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 24 Ian 2013 | 1364 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 300 g făină - măciniș integral;
  • 100 mL ulei de floarea soarelui;
  • 100 mL apă minerală;
  • 60 g zahăr;
  • 2 lg semințe de susan;
  • 1 lg semințe de in;
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker;
  • sucul de la 1/2 lămâie;
  • sare.
Umplutura
  • 4 mere roșii;
  • 2 portocale;
  • 2 lg zahăr;
  • 1 lgț rasă scorțișoară;
  • 1 vârf lgț cardamon.
Decor
  • zahăr pudră vanilat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă aromată cu mere și portocale, din făină integrală și semințe:

Se amestecă făina cu zahărul și cu cele două tipuri de semințe + un praf de sare.


Se adaugă uleiul, apa minerală după care praful se copt stins cu suc de lămâie.


Se formează aluatul, se frământă bine și se pune la rece circa 15 - 20 minute.


Două linguri de zahăr împreună cu scorțișoara și cardamonul se mojarează până se obține o pulbere omogenă.


Fructele se spală, se curăță de coajă și se taie felii subțiri.


Se întinde aluatul într-o formă de tartă și se pune circa 10 minute la cuptor.


Merele se amestecă cu pudra de zahăr și scorțișoară și se așează radial pe aluatul parțial copt. Se intercalează feliile de portocală.


Se mai presară o lingură de zahăr deasupra și se introduce din nou tava la cuptor pentru circa 20 minute.


După ce s-a răcit se pudrează cu zahăr vanilat și se taie felii.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aromată cu mere și portocale, din făină integrală și semințe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Andreea Caroline 1

25.01.2013, 01:02

Lau 1

25.01.2013, 11:04

buna

DinDragostePentruGatit 1

25.01.2013, 14:26

Multumesc, fetelor...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rondele de mere