Tarta capsunata

de ionix in Prajituri, 14 Sep 2009 | 4556 vizualizari

 

e yummy yummy de-ti vine sa-ti lingi degetelele.... :p

 

INGREDIENTE

  • 1/5 kg capsuni
  • zahar pentru camarelizat
  • 1 lingura margarina

Pentru aluat

  • 3 oua mari
  • 100 g zahar
  • circa 60 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculet praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 3 pliculete de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta capsunata:

Intr-o tava rotunda sau o oala, sa nu fie inalta, se pun circa 7-8 linguri de zahar cu 1 pliculet de zahar vanilat la caramelizat. In momentul in care zaharul se caramelizeaza cu o lingura se intinde pe peretii oalei, cratitei, tavei, in functie de ce aveti. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

In momentul in care zaharul caramel s-a racit se aseaza peste el in tava capsunile taiate pe jumatate sau lasate intregi, in functie de cat de mari sunt. Se presara 2-3 linguri de zahar peste si se baga la cuptor pana se inmoaie un pic capsunile... maxim 7 minute.

 Pentru aluat:

Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si 2 pliculete de zahar vanilat iar apoi se pune praful de copt stins. Separat se bat albusurile tare cu un praf de sare iar apoi se pun peste galbenusurile frecate. Se toarna treptat faina, aluatul arata ca de pandispan.
Aluatul se toarna peste capsunile fierbinti. Se baga la cuptor la foc mediu pana se coace aluatul. Aluatul e copt in momentul in care daca apesi cu degetul pe tarta nu-ti ramane pe deget.
Tarta scoasa din cuptor se  intoarce fierbinte pe o tava pentru a se putea desprinde cu usurinta.

 

TIPS-URI

1

Cuptorul trebuie intotdeauna incins inainte de a introduce ceva inauntru.

2

in momentul in care intoarceti tarta din tava, pentru a se desprinde mai usor bateti cu un cutit pe fundul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta capsunata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bucataras 1

15.09.2009, 00:43

ce misto suna, tarta capsunata

ionix 1

16.09.2009, 09:29

hehehehehe... propia-mi inventie... e bunicica sa stii : hehe

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema caramel, nuca si cafea