Tarta cu afine

de lacralacry in Prajituri, 24 Mai 2014 | 2696 vizualizari

 

Un desert gustos si sanatos pentru copii mici!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 50 g faina
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 150 g afine
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine:

Separam galbenusurile de albus si frecam galbenusurile cu zaharul, pana devin o crema. Turnam uleiul si laptele pe rand fiecare, amestecand continuu si adaugam coaja rasa de la o lamaie. Separat batem albusurile spuma, dupa care le incorporam in compozitie. Adaugam faina amestecand continuu. (In faina  adaugam si o lingurita de praf de copt). Turnam compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Afinele clatite si uscate pe un prosop de bucatarie le trecem prin faina de grau si le dam drumul in compozitia din tava. Coacem  apx. 35 - 45  minute la foc moderat.  Cand aceasta este gata capata o culoare maronie. O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care presaram peste, zahar vanilat sau zahar pudra cu aroma de vanilie si taiem felii.

TIPS-URI

1

Afinele se trec prin faina pentru a nu se lasa la fundul tavii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise