Prajitura cu prune si branza

de miremirc in Prajituri, 22 Aug 2012 | 3356 vizualizari

 

http://micky-mihaela.blogspot.ro/2012/08/prajitura-cu-prune-si-branza.html

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 7 lg ulei
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 50 ml lapte
  • Crema :
  • 250 g branza de vaci (eu am folosit branza grasa Milli)
  • 100 g zahar
  • 2 albusuri
  • 500 g prune
  • 2 lg zahar
  • Decor :
  • 3-4 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si branza:

Blat : intr-un castron mixam albusurile spuma, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, uleiul, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam in tava dreptunghiulara (24*36 cm), in care am asezat hartie de copt. Lasam deoparte si pregatim crema .


Spalam prunele, le desfacem in 2 si scoatem samburii. Stergem surplusul de apa de pe prune cu ajutorul unui prosop de hartie.


Crema : albusurile le mixam spuma tare, adaugam 50 g zahar si lasam deoparte. Separat, in alt castron mixam branza de vaci cu 50 g zahar. Cele 2 compozitii le amestecam cu o lingura, prin rasturnare, de jos in sus.


Aceasta crema o intindem cu lingura peste blatul din tava. Deasupra asezam jumatati de prunem din loc in loc, apoi presaram peste ele cele 2 linguri de zahar. Dam la cuptor pentru 30 de minute.


Lasam sa se raceasca , presaram zahar pudra deasupra ,taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si servim.


Absolut delicioasa !


Pe deplin merita incercata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lau 1

23.08.2012, 20:26

faina si delicioasa

claudiaD 1

24.08.2012, 22:02

pai uleiul??

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 14:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de branza dulce fara aluat