Prajitura cu prune si branza

de miremirc in Prajituri, 22 Aug 2012 | 6277 vizualizari

 

http://micky-mihaela.blogspot.ro/2012/08/prajitura-cu-prune-si-branza.html

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 7 lg ulei
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 50 ml lapte
  • Crema :
  • 250 g branza de vaci (eu am folosit branza grasa Milli)
  • 100 g zahar
  • 2 albusuri
  • 500 g prune
  • 2 lg zahar
  • Decor :
  • 3-4 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si branza:

Blat : intr-un castron mixam albusurile spuma, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, uleiul, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam in tava dreptunghiulara (24*36 cm), in care am asezat hartie de copt. Lasam deoparte si pregatim crema .

Spalam prunele, le desfacem in 2 si scoatem samburii. Stergem surplusul de apa de pe prune cu ajutorul unui prosop de hartie.

Crema : albusurile le mixam spuma tare, adaugam 50 g zahar si lasam deoparte. Separat, in alt castron mixam branza de vaci cu 50 g zahar. Cele 2 compozitii le amestecam cu o lingura, prin rasturnare, de jos in sus.

Aceasta crema o intindem cu lingura peste blatul din tava. Deasupra asezam jumatati de prunem din loc in loc, apoi presaram peste ele cele 2 linguri de zahar. Dam la cuptor pentru 30 de minute.

Lasam sa se raceasca , presaram zahar pudra deasupra ,taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si servim.

Absolut delicioasa !

Pe deplin merita incercata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta