Melcisori cu nuca

de T I M E A in Prajituri, 9 Mai 2012 | 16124 vizualizari

 

Cred ca v-am convins deja ca imi place nuca foarte mult! Nu pierd ocazia de a face ceva bun cu nuca :). Va las in compania melcisorilor mei gustosi

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de: 

  • 500 gr faina 
  • 100 gr zahar 
  • 2 oua 
  • 80 gr margarina 
  • 1 plic drojdie uscata 
  • coaja de portocala 
  • 180 ml lapte caldut 
  • un varf de sare

Pentru umplutura

  • 150 gr nuca 
  • 1 albus de ou 
  • 100 gr zahar 
  • zeama de la 1/2 lamaie 
  • coaja de lamaie 
  • 1 esenta de rom -

pt uns:

  • galbenus de ou cu 2-3 lingurite lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus. Intr-un castron punem faina, zaharul, sarea, ouale batute, coaja de portocale si drojdia dospita timp de 10 min in lapte caldut. Amestecam bine toata ingredientele cu mana, adaugam margarina (untul) topita si framantam bine pana nu se mai lipeste de degete.


Lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de aprox o ora.


In acest timp pregatim umplutura.


Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand in continuare cateva minute. Adaugam coaja si zeama de lamaie, esenta de rom apoi incorporam si nuca macinata.


Din aluatul dospit intindem pe rand doua foi, pe care le ungem cu umplutura de mai sus.


Rulam foaia si taiem felii de aprox 2 cm grosime.


Asezam in tava pe hartie de copt si mai lasam sa creasca aprox 20 min.


Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute.


Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

T I M E A 1

11.05.2012, 15:22

multumesc fetelor

andreeaandreia18 1

22.05.2012, 15:47

super!! iam facut deja de 10 ori,si sunt foarte buni!!! si voi continua sa ii fac in continuare!! bravo TIMEA!

T I M E A 1

22.05.2012, 22:28

multumesc andreea ,ma bucur ca iti plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca