Melcisori cu nuca

de T I M E A in Prajituri, 9 Mai 2012 | 23898 vizualizari

 

Cred ca v-am convins deja ca imi place nuca foarte mult! Nu pierd ocazia de a face ceva bun cu nuca :). Va las in compania melcisorilor mei gustosi

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de: 

  • 500 gr faina 
  • 100 gr zahar 
  • 2 oua 
  • 80 gr margarina 
  • 1 plic drojdie uscata 
  • coaja de portocala 
  • 180 ml lapte caldut 
  • un varf de sare

Pentru umplutura

  • 150 gr nuca 
  • 1 albus de ou 
  • 100 gr zahar 
  • zeama de la 1/2 lamaie 
  • coaja de lamaie 
  • 1 esenta de rom -

pt uns:

  • galbenus de ou cu 2-3 lingurite lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus.  Intr-un castron punem faina, zaharul, sarea, ouale batute, coaja de portocale si drojdia dospita timp de 10 min in lapte caldut. Amestecam bine toata ingredientele cu mana, adaugam margarina (untul) topita si framantam bine pana nu se mai lipeste de degete.

Lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de aprox o ora.

In acest timp pregatim umplutura.

Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand in continuare cateva minute. Adaugam coaja si zeama de lamaie, esenta de rom apoi incorporam si nuca macinata.

Din aluatul dospit intindem pe rand doua foi, pe care le ungem cu umplutura de mai sus.

Rulam foaia si taiem felii de aprox 2 cm grosime.

Asezam in tava pe hartie de copt si mai lasam sa creasca aprox 20 min.

Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

T I M E A 1

11.05.2012, 15:22

multumesc fetelor

andreeaandreia18 1

22.05.2012, 15:47

super!! iam facut deja de 10 ori,si sunt foarte buni!!! si voi continua sa ii fac in continuare!! bravo TIMEA!

T I M E A 1

22.05.2012, 22:28

multumesc andreea ,ma bucur ca iti plac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melcisori fragezi cu nuca si cacao