Tarta cu branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2014 | 3139 vizualizari

 

M-am gandit sa incepem saptamana cu o gustare buna, cu branzeturi...Sincer eram in pana de idei, nu prea mai stiam ce sa pregatesc sa poata fi luat si la pachet, am tras un ochi prin frigider si uite asa m-am decis sa fac aceasta tarta...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr crema de branza
  • 150 gr cas de oaie
  • 100 gr cascaval
  • 1 ou
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 carnacior uscat
  • cateva fasii ardei kapia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi:

Aluatul:


Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.


Intr-un vas punem faina cernuta, praful de sare, drojdia si incepem sa framantam.


Turnam apa minerala treptat, pana obtinem un aluat usor de modelat.


La final incorporam uleiul.


Acoperim vasul si lasam sa dospeasca aluatul 15-20 de minute.


Umplutura:


Cascavalul si casul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.


Le punem intr-un bol impreuna cu crema de branza si le amestecam.


Incorporam oul, putin piper si busuiocul uscat.


Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie subtirica, rotunda.


Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat si taiem marginile.


O intepam cu o furculita, turnam compozitia de branza si o nivelam.


Deasupra asezam rondele de carnacior si fasii de ardei kapia.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.


Cand este gata, o scoatem din cuptor. Poate fi servita atat rece cat si calda!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Rocsi 1

08.11.2014, 21:40

Roxana multumesc

Papalapap 1

05.12.2014, 16:27

Bun de tot!

Rocsi 1

05.12.2014, 20:59

Papalapap multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftelute de dovlecei la cuptor