Tarta cu caise

de mihasara in Dulciuri, 15 Ian 2016 | 850 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • sucul de la o jumatate de lamaie
    • 6 linguri de zahar
    • 2 linguri praf de budinca de vanilie
    • un pliculet de zahar vanilat
    • 30g margarina si o lingura de apa
    • 1kg caise

Aluat:

    • 500g faina
    • 3 linguri fulgi de ovaz- facultativ
    • 170g margarina pentru prajituri
    • o lingura de zahar
    • sare
    • 6 linguri de apa rece
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise:


  1. Intr-un vas, amestecam toate ingredientele pana devin omogene si nu se mai lipeste aluatul de maini.

  2. Il impartim in doua si il punem la frigider.

  3. Setam cuptorul la 220grade C si il pornim.

  4. Punem fructele taiate in 2 si fara samburi, intr-o tigaie la foc mic si adaugam peste ele sucul de lamaie si 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.

  5. Le lasam sa fiarba la foc mic8 minute dupa care adaugam cele doua linguri de praf de budinca.

  6. Amestecam bine si luam de pe foc.

  7. Scoatem aluatul de la frigider si il intindem ambele foi.

  8. Ungem o tava de tarta cu margarina si asezam o foaie.

  9. Turnati fructele impreuna cu sucul format. Taiem margarina bucati mici si o asezam pe toata suprafata tartei. Taiem cealalta foaie in fasii de 2-3 cm latime si le asezam astfel incat sa realizam un grilaj.

  10. Apasam pe margine sa se uneasca grilajul cu foaia din tava.

  11. Ungem grilajul cu apa si presarati o lingura de zahar.

  12. Dam tava la cuptor la 220 grade pt un sfert de ora dupa care reducem temperatura la 190 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand aluatul se rumeneste bine.

  13. Lasam tarta sa se raceasca in tava.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi caise congelate sau din compot sau se pot inlocui caisele cu ce fructe dorim. Eu am folosit pentru decor cateva afine pe care le-am pus printre ochiurile grilajului inainte de a baga tarta la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

reisnaor_2006 1

15.01.2016, 11:27

delicioasa

cristinutanicolita 1

15.01.2016, 15:31

delicioasa

Gicuta69 1

18.01.2016, 09:22

Minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura malai