Este sezonul capsunilor, sa profitam de ele !!!
1.Se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si sucul de lamaie,se bat in continuare pana se obtine o bezea.Se incorporeaza galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt,apa si coaja rasa de lamaie.Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu margarina si tapetata cu faina si se coace 30-40 de minute.Cand s-a copt,se rastoarna tarta pe un platou sau pe o farfurie rotunda.
2.Se prepara crema:se amesteca praful de budinca cu putin lapte rece si 1 lingura de zahar ,se aduga amestecul peste laptele ramas si pus la fiert si se fierbe budinca 2-3 minute.Se intinde budinca peste tarta .
3.Se spala fructele,se taie felii si se aseaza peste crema .
4.Se fierbe un sirop din 3 linguri de apa, 1 lingura zahar si esenta de rom ,se adauga gelatina ,se lasa sa se dizolve(fara sa fiarba) si se intinde peste fructe.Se da tarta la frigider pentru 1 ora.
Obs:Se pot folosi si alte fructe de sezon:caise, cirese, visine, struguri ,prune etc.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro