Tarta cu ceapa si carnat afumat

de Lavinia in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2014 | 1150 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea si Ancuta !O bunatate de tarta atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • aprox. 250 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • Umplutura:
  • 4 cepe potrivite(aprox. 350 g )
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 150 g smantana grasa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 carnat de casa afumat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa si carnat afumat:

Intr-un vas am amestecat faina cu sarea si cimbrul.


Am dizolvat drojdia in 3 linguri de apa calduta si zaharul.


Am adaugat peste faina ,drojdia,uleiul si apa calduta.


Am framantat bine pana am obinut un aluat ferm si nelipicios.


Am lasat aluatul la dospit la loc caldut ferit de curent aprox 1 ora sau pana isi dubleaza volmul.


Pentru umplutura am tocat ceapa si am pus-o la calit impreuna cu untul pana s-a inmuiat si a devenit sticloasa.


Am luat de pe foc ,am adaugat faina apoi am lasat-o sa se racoreasca usor.


Peste ceapa am adaugat smantana ,ouale batute ,sare si piper dupa gust si am omogenizat bine compozitia.


Am intins aluatul intr-un cerc mai mare decat tava (26 cm diametru) si am pus aluatul in tava ridicand putin aluatul si pe margine.


Am turnat umplutura si am nivelat bine.


Carnatul l-am taiat felii subtiri si l-am pus din loc in loc peste umplutura.


Am presarat putin cimbru uscat si am dat tarta la cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

deyutzky 1

18.02.2014, 06:56

cred ca e super buna arata grozav!

Lavinia 1

18.02.2014, 09:56

Multumesc

_Alina_ 1

18.02.2014, 10:12

Tare frumos arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu legume si branzeturi