Tarta cu ciocolata, cirese si menta

de laura_n in Dulciuri, 25 Iun 2015 | 2672 vizualizari

 

Va spun de la bun inceput: da dependenta :)))
Densa, ciocolatoasa, (cum altfel) si dupa ce o savurezi iti lasa in gura un gust de menta.
Ingrediente putine, de calitate, relativ simple de facut si ... nevinovata, chiar nevinovata!
Nu am folosit zahar, acesta fiind cel mai...vinovat, in schimb am folosit o ciocolata bunaaa, cu procent mare de cacao, cirese dulci si mari, menta proaspata... si unt facut in casa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 100 gr unt de casa
  • - 1 praf sare
  • - 3 linguri cacao neagra
  • - 200 gr faina
  • - 1 ou
  • - 3 linguri lichior Amaretto
  • - 1 lingura indulcitor Green Sugar
  • pentru umplutura:
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 40 gr unt
  • - 50 ml lapte dulce
  • - cirese proaspete
  • - cateva fire de menta
  • - 1 plic gele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata, cirese si menta:

Intr-un castron, punem untul, sarea, cacaoa si indulcitorul. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam oul batut. Incorporam si omogenizam. Adaugam lichiorul, apoi faina si amestecam usor cu mana pana obtinem un aluat dens, nelipicios. Il ambalam in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1/2 de ora.

Pregatim o baie de aburi si asezam pe ea, intr-un vas, laptele, untul, ciocolata, lichiorul. Dupa ce s-a topit ciocolata, amestecam si omogenizam. Dam deoparte.

Curatam si spalam ciresele. Scoatem samburii si dam deoparte.

Pliculetul de gele il punem intr-un pahar cu 150 ml de apa. Amestecam si punem 1 minut pe foc cat sa se topeasca. Inchidem focul si adaugam ciresele si menta spalata si tocata. Amestecam si lasam la racit.

Scoatem alautul din frigider si pornim cuptorul. Taiem aluatul in 6 portii. Pe un blat de lucru, intindem fiecare portiede aluat in strat subtire, aproximativ 0,5 mm. Pregatim formele de copt si asezam fiecare portie de aluat in ele. Presam usor si asezam frumos aluatul. Intepam cu o furculita pe fiecare blat, apoi le transferam in cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute. Scoatem si lasam la racit. Dupa ce s-au racit, le umplem cu ciocolata topita, apoi asezam cateva cirese si le presam usor ca sa adere un pic. Lasam la racit sa se inchege.  

TIPS-URI

1

puteti folosi ciocolata de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata, cirese si menta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta Banoffee