Tarta cu ciocolata si zmeura

de laura_n in Prajituri, 7 Aug 2012 | 1935 vizualizari

 

Cand am vazut tarta Paulei (Poliana) cu cioco, am lesinat. Eram terminata de pofta :))) asa ca am fost nevoita sa imi revin si sa prestez si eu una :P
Numai ca am pus mai multa ciocolata (nu imi ajungea) si zmeura am lasat-o intreaga. Cand am turnat ciocolata, zmeurica frumusica s-a ridicat usor la suprafata.
A iesit o nebunie si pentru ca m-a starnit...trebuie sa ii multumesc Paulei ::))

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 1 ou
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 gr zmeura proaspata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si zmeura:

Intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, adaugam untul si oul si framantam un aluat. Punem si semintele de vanilie si mai amestecam un pic ca sa se distribuie uniform in aluat. Dam la rece pentru o ora.


Intre timp, punem frisca pe foc si lasam pana aproape sa inceapa sa fiarba. Am adaugat ciocolata rupta bucati si am amestecat pana s-a topit si a devenit cremoasa.


Aluatul se intinde si se asaza intr-o forma de tarta/ copt mai inalta, unsa in prealabil cu unt, ridicand o margine de aluat. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor pentru vreo 20 minute.


Scoatem de la cuptor, lasam sa se raceasca putin.


Zmeura se spala si se lasa la scurs.


Dupa ce s-a racit aluatul, am presarat uniform zmeura proaspata si parfumata si apoi am turnat compozitia de ciocolata. Zmeurica s-a ridicat usor la suprafata, facandu-si drum prin ciocolata cremoasa. O nebunie!


Am dat la frigider pentru cateva ore, apoi am servit o portie.

 

TIPS-URI

1

la unele portii, m-am jucat si am pus un strat de bezea deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

laura_n 1

08.08.2012, 08:26

Alba,Dia, multumesc

mena29 1

08.08.2012, 12:23

Vreau si eu da' cred ca nu mai ai

laura_n 1

08.08.2012, 13:45

Mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata