Tarta cu crema de iaurt si caise

de Rocsi in Prajituri, 7 Iul 2012 | 2598 vizualizari

 

Racoroasa, de sezon si cu un gust parfumat este aceasta tarta.Usor de pregatit si nu avem prea mult de stat la cuptor, deoarece blatul se face repejor, deci merita incercata.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 5-6 linguri faina
  • 4 patratele ciocolata cu lapte

Crema:

  • 500 gr iaurt simplu
  • 4 -5 linguri zahar pudra
  • 1 lingura zahar pudra cu gust de vanilie
  • 1 lime
  • 1 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1 castron caise
  • 15 gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de iaurt si caise:

Blat:

Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.

Incorporam apa minerala si uleiul, apoi praful de copt.

Incepem sa punem faina, cacaoa si extractul de vanilie.

Ciocolata o taiem bucatele foarte mici si o punem in compozitie.

Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.

Turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins.

Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Iaurtul il amestecam cu zaharu pudra simpu si cel vanilat.

Radem coaja de lime si o punem peste iaurt, la fel facem si cu extractul de vanilie.

Gelatina o amestecam cu 140 ml apa rece si o lasam 10 minute asa.

Rasturnam gelatina intr-un ibric si o dam cateva secunde pe foc, doar pana se dizolva.

O incorporam treptat in iaurt.

Dam acest amestec la frigider pentru 20-30 minute.

Caisele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in 6 felii (daca sunt prea mici le taiati doar in 4 bucati).

Imbracam o tava detasabila in folie.

Punem blatul si turnam putina crema de iaurt.

Asezam un rand de caise, apoi turnam restul de crema si deasupra iar caise.


Dam tarta la frigider pana a doua zi.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de iaurt si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Bya Ralu 1

29.07.2013, 10:56

foarte faina

Rocsi 1

29.07.2013, 11:46

Si super racoritoare Mihaela

Rocsi 1

29.07.2013, 11:46

Bianca multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Diplomat cu mango