Tarta cu crema de iaurt si caise

de Rocsi in Prajituri, 7 Iul 2012 | 5310 vizualizari

 

Racoroasa, de sezon si cu un gust parfumat este aceasta tarta.Usor de pregatit si nu avem prea mult de stat la cuptor, deoarece blatul se face repejor, deci merita incercata.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 5-6 linguri faina
  • 4 patratele ciocolata cu lapte

Crema:

  • 500 gr iaurt simplu
  • 4 -5 linguri zahar pudra
  • 1 lingura zahar pudra cu gust de vanilie
  • 1 lime
  • 1 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1 castron caise
  • 15 gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de iaurt si caise:

Blat:
Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam apa minerala si uleiul, apoi praful de copt.
Incepem sa punem faina, cacaoa si extractul de vanilie.
Ciocolata o taiem bucatele foarte mici si o punem in compozitie.
Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins.
Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Iaurtul il amestecam cu zaharu pudra simpu si cel vanilat.
Radem coaja de lime si o punem peste iaurt, la fel facem si cu extractul de vanilie.
Gelatina o amestecam cu 140 ml apa rece si o lasam 10 minute asa.
Rasturnam gelatina intr-un ibric si o dam cateva secunde pe foc, doar pana se dizolva.
O incorporam treptat in iaurt.
Dam acest amestec la frigider  pentru 20-30 minute.
Caisele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in 6 felii (daca sunt prea mici le taiati doar in 4 bucati).
Imbracam o tava detasabila in folie.
Punem blatul si turnam putina crema de iaurt.
Asezam un rand de caise, apoi turnam restul de crema si deasupra iar caise.

Dam tarta la frigider pana a doua zi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de iaurt si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Bya Ralu 1

29.07.2013, 10:56

foarte faina

Rocsi 1

29.07.2013, 11:46

Si super racoritoare Mihaela

Rocsi 1

29.07.2013, 11:46

Bianca multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu lamaie si iaurt