Tarta cu dovlecei si ardei copti

de aziz in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2011 | 4666 vizualizari

 

Este cu siguranta cea mai buna tarta sarata pe care am mancat-o. Cu mare drag impartasesc cu voi reteta... Deci:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 200 gr braza sarata
  • 100gr unt
  • 300-400 gr faina alba
  • Ingrediente umplutura:
  • 3 dovlecei
  • 2 ardei grasi copti
  • 100 gr braza sarata
  • 3 oua
  • jumatate pahar lapte
  • 2 linguri de smantana
  • cativa catei de usturoi feliati
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • chilli uscat
  • o adiere de nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si ardei copti:

Blatul :

Amestecam toate ingredientele intr-un castron, pana obtinem un aluat ca o plastelina, pe care il imbracam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.(eu am avut deja facut si tinut la congelator cam de o luna ). Intindem foaie apoi si punem in tava de tarta.

Dovlecelul il feliem si curatam in prealabil daca doriti, apoi il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Il lasam cat sa se rumeneasca putin si-l scoatem intr-un castron cu usturoi taiat. Ardeii se coc, se cojesc si se taie fasii. Punem dovleceii si ardeii pe aluatul din tava adaugam branza cubulete si dam la cuptorul preincalzit 200 grade cam 15 minute; Cand incepe a se rumeni  adaugam oul batut cu laptele si smantana +condimentele de mai sus. Lasam pina se rumeneste deasupra, aproximativ 30-35 minute.

Aluatul este crocant ca la pateuri si ramane crocant chiar si a doua zi. Poate fi servita calda dar si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

aziz 1

08.07.2011, 20:06

katylyn, multumesc de vizita si sant convinsa ca o sa-ti placa,astept sa-mi spui cum ti-a iesit si de ce nu poate postezi si tu

RuxyRux 1

30.07.2011, 12:22

Arata minunat...am pus reteta ta la favo si merssssssssssiiiiiiiiiiiiiiii

aziz 1

30.07.2011, 13:45

rux

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv