Tarta cu dovlecei si ardei copti

de aziz in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2011 | 2859 vizualizari

 

Este cu siguranta cea mai buna tarta sarata pe care am mancat-o. Cu mare drag impartasesc cu voi reteta... Deci:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 200 gr braza sarata
  • 100gr unt
  • 300-400 gr faina alba
  • Ingrediente umplutura:
  • 3 dovlecei
  • 2 ardei grasi copti
  • 100 gr braza sarata
  • 3 oua
  • jumatate pahar lapte
  • 2 linguri de smantana
  • cativa catei de usturoi feliati
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • chilli uscat
  • o adiere de nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si ardei copti:

Blatul :


Amestecam toate ingredientele intr-un castron, pana obtinem un aluat ca o plastelina, pe care il imbracam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.(eu am avut deja facut si tinut la congelator cam de o luna ). Intindem foaie apoi si punem in tava de tarta.


Dovlecelul il feliem si curatam in prealabil daca doriti, apoi il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Il lasam cat sa se rumeneasca putin si-l scoatem intr-un castron cu usturoi taiat. Ardeii se coc, se cojesc si se taie fasii. Punem dovleceii si ardeii pe aluatul din tava adaugam branza cubulete si dam la cuptorul preincalzit 200 grade cam 15 minute; Cand incepe a se rumeni adaugam oul batut cu laptele si smantana +condimentele de mai sus. Lasam pina se rumeneste deasupra, aproximativ 30-35 minute.


Aluatul este crocant ca la pateuri si ramane crocant chiar si a doua zi. Poate fi servita calda dar si rece .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

aziz 1

08.07.2011, 20:06

katylyn, multumesc de vizita si sant convinsa ca o sa-ti placa,astept sa-mi spui cum ti-a iesit si de ce nu poate postezi si tu

RuxyRux 1

30.07.2011, 12:22

Arata minunat...am pus reteta ta la favo si merssssssssssiiiiiiiiiiiiiiii

aziz 1

30.07.2011, 13:45

rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne