Tartă cu file de anșoa, roșii uscate și brînzică de casă

de Cristi Roman in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2009 | 7881 vizualizari

 

Știam eu că cele mai bune creații proprii îmi ies atunci cînd le gîndesc scurt, în bucătărie sau în fața frigiderului. Așa s-a întîmplat și astăzi dimineața, cînd, deschizînd frigiderul pentru micul dejun, am dat peste vasul în care se odihneau de ieri 5 albușuri de ou. În 10 secunde deja aveam pe masa din bucătărie ingredientele (resturi din frigider), iar rețeta plutea deja pe lîngă mine. Fiindcă de cîteva zile avem 6 recipiente mici rotunde metalice, pentru cuptor, am zis să încerc să le folosesc în această dimineață. Prin urmare, rezultatul final a fost o delicioasa tartă (quiche) sărată, dar fără gălbenuș de ou, fără unt, fără smîntînă, sau alte chestii grase și cu extrem de puțină făină, 2 grame la fiecare porție. O tartă megagustoasă, sănătoasă, în care gustul suav de albuș și de brînzică de casă s-a împletit cu cel ușor puternic, dar nu înțepător, al fileului sărat de anșoa. O minune!

 

INGREDIENTE

  • 5 albușuri de ou;
  • 100 grame brînzică de casă lowfat;
  • două felii de roșie uscată, în ulei de măsline;
  • un albuș fiert, tăiat mărunt;
  • 10 grame de făină integrală (o linguriță);
  • 20 de grame de fileu de anșoa (trei mici fîșii);
  • o jumătate de legătură de ceapă verde;
  • 5 grame de colorant natural sănătos și gustos, adică praf de curcumma;
  • 5 frunzulițe de busuioc proaspăt;
  • 3 picături de ulei de măslin;
  • 3 grame de coriandru uscat.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu file de anșoa, roșii uscate și brînzică de casă:

Am amestecat toate aceste ingrediente, cu mixerul, timp de un minut. Am așezat apoi amestecul final în 5 mici vase rotunde, unse ușor în prealabil cu ulei de măsline. Le-am băgat la cuptor la 180 de grade pentru 15 minute. Cînd mai erau două minute, am infipt cîte o frunzuliță de busuioc proaspăt în fiecare porție.
Servire:
Am presărat pe farfurie coriandru uscat și am pus cîte o picătură de ulei de măsline extravirgin între trei tarte.

TIPS-URI

1

Atenție la fileul de anșoa, fiindcă este sărat.

2

Aș fi pus mai multe roșii uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu file de anșoa, roșii uscate și brînzică de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

epurasha2bb 1

17.04.2010, 12:01

ce bine ca am gasit reteta asta! e foarte binevenita la mine in casa! cautam pe aici niste tarte dulci de fapt fiindca am niste fructe de padure si ma gandeam sa incerc ceva cu ele cand din intamplare dadnd search pe site dupa tarte simplu vad reteta asta.Bun Papabun si nu as schimba nimic la ea, atunci ar fi alta reteta!

alinutza1983 1

12.10.2010, 20:51

...tare apetisante

Ligia Bxl 1

08.09.2011, 19:29

minunate,ce culoriii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si branza