Tarta cu foietaj, pui si dovlecel

de Rocsi in Pui, 16 Sep 2020 | 4308 vizualizari

 

Cand este vorba de tarte sarate, niciodata nu le refuzam! Ai mei mananca niste combinatii, eu altele, dar de aceasta data am pregatit una care sa fie pe placul tuturor. Puteti pregati un aluat in casa, insa eu am ales foietajul, pentru ca il aveam in frigider si doream sa pregatesc ceva din el. Iese faina combinatia, satioasa si super gustoasa! Sotul chiar a zis ca e una din cele mai bune si sa mai fac. Deci, ce spuneti, pregatiti si voi una?   

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 dovlecel nu foarte mare
  • 1 piept de pui potrivit
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 frunze de busuioc verde
  • 2 linguri sos asiatic
  • 100 gr masline negre fara samburi
  • 100 gr mozzarella
  • 150 gr cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu foietaj, pui si dovlecel:

Spalati dovlecelul, il stergeti si il taiati rondele potrivit de groase.

Le condimentati cu sare, piper, boia si oregano.

Le rumeniti pe un grill, pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.

Pieptul de pui il spalati si il stergeti cu servetele. Il taiati fasii. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Adaugati bucatile de pui, presarati sare, piper si boia dulce. Il lasati la foc potrivit, invartiti din cand in cand, pana scade tot lichidul. La final adaugati sosul asiatic si il mai lasati circa 1 minut pe foc. Il dati deoparte, adaugati busuiocul verde tocat, amestecati. Maslinele le faceti felii. Foietajul il scoateti de la rece, il intindeti putin, sa fie potrivit pentru o tava de 24/37 cm. Puneti hartie de copt, asezati foietajul. Il intepati cu furculita. Asezati rondele de dovlecel, apoi puiul si maslinele. Dati cascavalul si mozzarella pe razatoarea mare, apoi le presarati deasupra. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 35 de minute, pana prinde o crusta rumena deasupra. Cand este gata, scoateti tarta, o lasati putin la racorit si este gata pentru a fi servita. Poate fi servita simpla, cu un sos, salata. Eu am ales sa o servesc cu o rosie gustoasa din gradina. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu foietaj, pui si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pui si legume