Tarta cu foietaj, pui si dovlecel

de Rocsi in Pui, 16 Sep 2020 | 4536 vizualizari

 

Cand este vorba de tarte sarate, niciodata nu le refuzam! Ai mei mananca niste combinatii, eu altele, dar de aceasta data am pregatit una care sa fie pe placul tuturor. Puteti pregati un aluat in casa, insa eu am ales foietajul, pentru ca il aveam in frigider si doream sa pregatesc ceva din el. Iese faina combinatia, satioasa si super gustoasa! Sotul chiar a zis ca e una din cele mai bune si sa mai fac. Deci, ce spuneti, pregatiti si voi una?   

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 dovlecel nu foarte mare
  • 1 piept de pui potrivit
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 frunze de busuioc verde
  • 2 linguri sos asiatic
  • 100 gr masline negre fara samburi
  • 100 gr mozzarella
  • 150 gr cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu foietaj, pui si dovlecel:

Spalati dovlecelul, il stergeti si il taiati rondele potrivit de groase.

Le condimentati cu sare, piper, boia si oregano.

Le rumeniti pe un grill, pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.

Pieptul de pui il spalati si il stergeti cu servetele. Il taiati fasii. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Adaugati bucatile de pui, presarati sare, piper si boia dulce. Il lasati la foc potrivit, invartiti din cand in cand, pana scade tot lichidul. La final adaugati sosul asiatic si il mai lasati circa 1 minut pe foc. Il dati deoparte, adaugati busuiocul verde tocat, amestecati. Maslinele le faceti felii. Foietajul il scoateti de la rece, il intindeti putin, sa fie potrivit pentru o tava de 24/37 cm. Puneti hartie de copt, asezati foietajul. Il intepati cu furculita. Asezati rondele de dovlecel, apoi puiul si maslinele. Dati cascavalul si mozzarella pe razatoarea mare, apoi le presarati deasupra. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 35 de minute, pana prinde o crusta rumena deasupra. Cand este gata, scoateti tarta, o lasati putin la racorit si este gata pentru a fi servita. Poate fi servita simpla, cu un sos, salata. Eu am ales sa o servesc cu o rosie gustoasa din gradina. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu foietaj, pui si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pui si legume