Tarta cu fructe de padure si umplutura de branza

de Rocsi in Prajituri, 20 Feb 2017 | 711 vizualizari

 

Cand este vorba de tarte cu fructe, nu ma pot opri la o singura portie, ce sa fac, imi plac prea mult! De aceasta data, am ales combinatia de fructe cu branza, ca sa impac toate gusturile, ca asa imi place, sa fie toata familia multumita. A iesit grozava, un desert perfect ii ziceam noi, in plus, inlocuind zaharul cu inducitor, am profitat si am mancat mereu cate o portie mai mare 😂. Sa faceti si voi si o sa va convingeti ca am dreptate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 130 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura iaurt
  • 260 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura indulcitor Green Sugar pudra (sau 1 lingura zahar)
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar

Umplutura de fructe:

  • 600 gr fructe de padure congelate
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar pudra (sau 2 linguri zahar)
  • 2 linguri amidon
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar

Umplutura de branza:

  • 500 gr branza de vaci
  • 5 linguri indulcitor Green Sugar pudra (sau 5 linguri zahar)
  • 3 oua
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de portocala
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar

Pentru sos:

  • 120 ml suc de fructe scurs de la fructele de padure
  • 1 lingura rasa indulcitor Green Sugar pudra (sau 1 lingura zahar)
  • 1 lingura amidon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe de padure si umplutura de branza:

Intai de toate, punem fructele la decongelat si oprim 120 ml de suc pentru sos.

Umplutura de fructe:

Intr-o cratita, punem fructele decongelate cu indulcitorul. Le punem foc sa dea cateva clocote.

Amidonul il desfacem in 3-4 linguiri de apa, il turnam peste fructe, amestecam continuu pana se ingroasa.

Tragem cratita de pe foc, adaugam plicul de vanilie si amestecam bine. Lasam sa se raceasca.

Aluatul:

Intr-un bol amestecam untul, oul, indulcitorul si pliculetul de vanilie. Adaugam iaurtul si coaja rasa de lamaie.

Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea. Incepem si o incorporam in compozitia de unt. Framantam cu mainile, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.


Umplutura de branza:

Mixam branza cu indulcitorul si galbenusurile. Adaugam coaja rasa de portocala, pliculetul de vanilie si grisul.

Albusurile le batem spuma. Le incorporam peste branza, cu ajutorul unei palete.


Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta cu diamentrul de 26 cm.

Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie potrivit de groasa.

Asezam foaia de aluat in tava tapetata, presam usor pe marginile tavii cu mana, inclusiv pe pereti.

Turnam umplutura de fructe, o nivelam, apoi adaugam umplutura de branza si o nivelam.

Acum taiem surplusul de aluatul de pe marginea tavii.


Introducem tarta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana se rumeneste frumos, dar este coapta. Facem testul cu scobitoarea cam dupa 40 de minute, ca sa vedem cat mai este nevoie sa se coaca. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca.

Sosul:

Intr-o cratita, punem sucul de la fructele de padure cu indulcitorul. O punem pe foc si lasam sa dea in clocot.

Desfacem amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, dam focul la mic si il turnam in fir subtire peste sucul de fructe. Amestecam continuu sa nu faca cocoloase. Il luam de pe foc cand s-a ingrosat putin si il lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie caldut.

Portionam tarta rece, turnam sos caldut si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure si umplutura de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

22.02.2017, 21:14

Va multumesc mult pentru aprecieri!

loredanaaa 1

22.02.2017, 21:55

Arata bine

Rocsi 1

25.02.2017, 20:19

Multumesc Loredana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce