Tarta cu fructe si crema de vanilie, cu Green Sugar

de Criss in Prajituri, 20 Iun 2015 | 3581 vizualizari

 

Ieri am cumparat niste capsuni, probabil ultimele din acest an, dar din pacate fara pic de gust si aroma. O parte le-am mancat totusi,iar cu restul am facut o tarta la care am mai adaugat si cirese si piersici din compot. De aceasta data n-am folosit deloc zahar ci doar indulcitor natural Green Sugar zero calorii, zero indice glicemic.
Indulcitorul Green Sugar natural contine extract din frunze de stevia rebaudiana, este natural, sanatos si poate fi folosit si de persoanele care sufera de diabet.

 

INGREDIENTE

  • Crusta: -250 g faina -125 g unt -1 ou -1 stick Green sugar -1 lingura apa rece (optional)
Crema de vanilie: -4 galbenusuri -6 stickuri green sugar (sau dupa gust) -500 ml lapte -o lingurita extract de vanilie -80 g faina Glazura: -1 plic tort gelee transparent -1 stick green sugar -250 ml zeama de compot
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe si crema de vanilie, cu Green Sugar:

Faina se amesteca cu green sugar si cu untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se amesteca pana cand capata un aspect nisipos. Se adauga apoi oul si apa rece si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios. Aluatul astfel obtinut se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora.
Apoi se intinde intr-o foaie rotunda, se pune intr-o forma de tarta, se inteapa cu furculita din loc in loc si deasupra se pune hartie de copt peste care se pun boabe de fasole/porumb/orez, ce aveti pe acasa, pentru a nu se umfla la copt. Se coace 25 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.

Laptele se pune la fiert. Galbenusurile se amesteca cu green sugar si cu faina. Se adauga apoi putin lapte cald, se amesteca si se toarna peste restul de lapte. Se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Crema se pune in crusta si deasupra se aseaza fructe dupa preferinta. Eu am pus capsuni si cirese proaspete si piersici din compot.

Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe. Se pune tarta in frigider 2-3 ore, dupa care se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe si crema de vanilie, cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

ieri la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

ieri la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure, caise si crumble