Tarta cu lamaie si bezea

de miremirc in Prajituri, 22 Feb 2012 | 7746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta :
  • 260 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 110 g unt rece  
  • 60 ml apa foarte rece
  • Crema :
  • 200 g zahar  
  • 60 g amidon alimentar  
  • 14 g coaja rasa de lamaie    
  • 4 galbenusuri  
  • 70 ml suc stors de lamaie
  • 320 ml apa rece
  • Bezea :
  • 4 albusuri
  • 8 lg zahar
  • 2 lg suc stors de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

Crusta : Amestecam untul cu faina si sarea, ca si cum ne-am freca palmele; trebuie sa fie sfaramicios aluatul. Adaugam apa la final si framantam pana formam o bila, pe care o invelim intr-o folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.


Dupa ce au trecut cele 30 de minute, intindem o foaie din acest aluat, pe o hartie de copt. Forma de tarta are d=23 cm , iar marginile 5 cm. Aceasta inseamna ca trebuie sa intindem un aluat rotund cu diametrul de 28 cm. Asezam forma de tarta deasupra si rasturnam invers, astfel incat aluatul sa ajunga in forma de tarta si apoi o asezam frumos.


Cu coada unei linguri de lemn asezam aluatul dupa forma tavii, fara sa apasam prea tare, sa nu gaurim aluatul. Marginile de sus, se pot lua jos trecand cu sucitorul peste sau cu ajutorul unui cutit. Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc.


Peste aluatul de crusta asezam o hartie de copt in care asezam fasole uscata si dam la cuptor pentru 15 minute. Dupa ce scoatem tarta din cuptor, luam hartia cu fasolea jos si dam din nou tarta la cuptor pana se rumeneste frumos.


Crema : amestecam zaharul cu amidonul, adaugam coaja rasa de lamaie, galbenusurile pe rand, cate unul, apoi sucul de lamaie si apa rece.


Punem craticioara cu fund dublu pe foc mic si amestecam pana se ingroasa crema. Din acest moment o mai lasam pe foc exact 1 minut, apoi o dam deoparte si o lasam sa se raceasca. In crusta turnam crema de lamaie.


Bezea : mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam sucul de lamaie si intindem bezeaua peste crema.


Cu lingura intindem bezeaua, dar fara sa-i faceti tepi, deoarece tepii se prajesc si dam la cuptor pana ce bezeau devine maro deschis (10 minute). Eu cred ca am lasat-o cam putin in cuptor. Mi-a fost frica sa nu se arda tepii :)). Data viitoate cand refac reteta, o fac fara tepi si va fi perfecta !


Se da la rece cateva ore, apoi se poate servi. Suuuper buna tarta aceasta " Lemon meringue pie " !


Sursa mea : Amalia .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

oana_pisicutza16 1

22.02.2012, 22:33

ador aroma de lamaie

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:54

buuuun

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 21:23

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit