Tarta cu leurda, ciuperci si branza

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2013 | 1939 vizualizari

 

Am folosit leurda in mai multe variante si combinatii.. Pe unele am apucat sa le pozez, pe altele nu.. Poate data viitoare :)
Pentru azi, o tarta absolut delicioasa!!! Desi fie vorba intre noi, de blat n-am fost chiar multumita... dar tinand cont ca-i prima mea tarta, zic ca merge..

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • sare
  • Umplutura:
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 mana zdravana leurda
  • 2 fire praz
  • 3 oua
  • 100 g telemea sarata de oaie
  • 100 g ricotta
  • 4 rosii uscate, in ulei
  • 1 legatura mica marar
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu leurda, ciuperci si branza:

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat faina cu margarina la temperatura camerei, oul, sare si apa. Am framantat un aluat sfaramicios, pe care l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider pentru vreo 5 ore.


Intre timp am pregatit umplutura: leurda, prazul si ciupercile le-am spalat si curatat, apoi le-am taiat prazul – rondele, leurda – fasii, iar ciupercile - cubulete. Am calit in ulei rondelele de praz, apoi am adaugat leurda, iar cand si aceasta s-a inmuiat putin am pus ciupercile. Am pus cca 1 lingurita rasa de sare, si am lasat amestecul pe foc pana a scazut toata zeama lasat de ciuperci. Cand a fost gata, am oprit focul si am lasat amestecul sa se raceasca.


Intr-un vas am amestecat branza telemea cu ricotta, am adaugat cele 3 oua, rosiile taiate bucati si mararul tocat marunt.


Aluatul l-am scos din frigider, l-am intins pe masa de lucru, iar foaia am pus-o invre-un vas de ceramica, uns cu putin ulei inainte. Am taiat surplusul de pe margine, apoi am dat vasul la frigider pentru 15 minte. L-am scos din frigider, l-am intepat cu furculita si l-am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 10 minute. Dupa acest interval, peste aluat am pus amestecul de ciuperci, iar deasupra am turnat amestecul de oua si branza. Din aluatul ramas am facut cateva fasii, pe care le-am asezat deasupra compozitiei. Am dat vasul la cuptor pentru 45 de minute.


Cand a fost gata, am lasat putin sa se raceasca, apoi am papat cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu leurda, ciuperci si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

simona72 1

27.04.2013, 09:37

Minunata tarta!!! As papa la orice ora...

diana_k 1

27.04.2013, 12:58

laura_n 1

27.04.2013, 17:54

Simo, din asta sa mai faci ca sigur ajung si eu la voi )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu patru feluri de branza