Tarta cu leurda, ciuperci si branza

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2013 | 4351 vizualizari

 

Am folosit leurda in mai multe variante si combinatii.. Pe unele am apucat sa le pozez, pe altele nu.. Poate data viitoare :)
Pentru azi, o tarta absolut delicioasa!!! Desi fie vorba intre noi, de blat n-am fost chiar multumita... dar tinand cont ca-i prima mea tarta, zic ca merge..

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • sare
  • Umplutura:
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 mana zdravana leurda
  • 2 fire praz
  • 3 oua
  • 100 g telemea sarata de oaie
  • 100 g ricotta
  • 4 rosii uscate, in ulei
  • 1 legatura mica marar
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu leurda, ciuperci si branza:

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat faina cu margarina la temperatura camerei, oul, sare si apa. Am framantat un aluat sfaramicios, pe care l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider pentru vreo 5 ore.

Intre timp am pregatit umplutura: leurda, prazul si ciupercile le-am spalat si curatat, apoi le-am taiat prazul – rondele, leurda – fasii, iar ciupercile - cubulete. Am calit in ulei rondelele de praz, apoi am adaugat leurda, iar cand si aceasta s-a inmuiat putin am pus ciupercile. Am pus cca 1 lingurita rasa de sare, si am lasat amestecul pe foc pana a scazut toata zeama lasat de ciuperci.  Cand a fost gata, am oprit focul si am lasat amestecul sa se raceasca.

Intr-un vas am amestecat branza telemea cu ricotta, am adaugat cele 3 oua, rosiile taiate bucati si mararul tocat marunt.

Aluatul l-am scos din frigider, l-am intins pe masa de lucru, iar foaia am pus-o invre-un vas de ceramica, uns cu putin ulei inainte. Am taiat surplusul de pe margine, apoi am dat vasul la frigider pentru 15 minte. L-am scos din frigider, l-am intepat cu furculita si l-am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 10 minute. Dupa acest interval, peste aluat am pus amestecul de ciuperci, iar deasupra am turnat amestecul de oua si branza. Din aluatul ramas am facut cateva fasii, pe care le-am asezat deasupra compozitiei. Am dat vasul la cuptor pentru 45 de minute.

Cand a fost gata, am lasat putin sa se raceasca, apoi am papat cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu leurda, ciuperci si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

simona72 1

27.04.2013, 09:37

Minunata tarta!!! As papa la orice ora...

diana_k 1

27.04.2013, 12:58

laura_n 1

27.04.2013, 17:54

Simo, din asta sa mai faci ca sigur ajung si eu la voi )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu branzeturi la cuptor