Tarta cu mere si iaurt

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Noi 2012 | 10282 vizualizari

 

Este o tarta-prajitura usor de facut, insiropata, aromata si delicioasa........ca sa nu mai spunem ca este si ieftina.......nici nu a apucat sa se raceasca bine ca a si disparut din tava.....abia am apucat sa fac poza la catava portii....si este a doua oara cand o fac! Ce sa mai spun ...un adevarat succes!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 ml iaurt ( eu am pus lapte acru mai gras)
  • 4 linguri ulei
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • esenta vanilie sau zahar vanilat
  • 2 mere taiate cuburi
  • un praf sare
  • Pentru ornat tarta:
  • 2 mere taiate felii mai subtiri
  • 2 linguri scortisoara
  • 2 linguri zahar tos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si iaurt:

- se bat ouale cu zaharul si praful de sare cam 2-3 minute

- se adauga iaurtul/laptele acru, uleiul si esenta si se amesteca bine

- se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine

- in final se adauga cele 2 mere taiate cuburi si se amesteca din nou cu o lingura

- se tapeteaza o tava de tarta cu ulei si faina si se aseaza compozitia unuform

- peste compozitie se aseaza feliile de mere in cerc de pe margini spre interior

- deasupra merelor se presara scortisoara pudra si peste scortisoara zaharul pentru a forma o crusta dulce si aromata si a capata o culoare frumoasa.

- se coace la cuptorul incalzit la 200 grade C pentru 30-35 minute.

Pofta buna! - dar stiu sigur ca o sa aveti.....!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Mere si Crema de Vanilie