Tarta cu nectarine si migdale

de RuxyRux in Prajituri, 29 Noi 2010 | 6744 vizualizari

 

Aceasta tarta are o umplutura atat de deosebita care o aseaza in topul celor mai delicioase tarte cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 225 gr faina  
  • 125 gr unt cubulete  
  • 150 ml apa  
  • un praf sare  
  • esenta vanilie  
  • 3 linguri zahar pudra    
  • Crema de migdale:  
  • 2 oua  
  • 100 gr unt cubulete la temp camerei  
  • 100 gr pudra de migdale  
  • 100  gr zahar  
  • 1 lingura faina  
  • Glazura de caise:  
  • 4 linguri gem caise  
  • 2 linguri apa  
  • 3 nectarine  
  • 2 linguri zahar  
  • sucul de la o lamaie      
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nectarine si migdale:

Aluatul de tarta:

Puneti faina si untul intr-un vas, apa si zaharul apoi esenta de vanilie, amestecati si faceti un aluat bun pe care il intindeti in tava de tarta. Puneti aluatul pentr 15 min la cuptor si-l scoateti si  il lasati deoparte.

Crema o putem face cu ceva timp inainte:

Se mixeaza zaharul, faina de migdale, si untul la mixer,apoi ouale pe rand cate unul, faina si vanilia. Se aseaza peste  aluat in tava.

Se curata nectarinele( piersicile) se adauga zaharul si sucul de lamaie. Facem asta de la inceput sa aiba timp sa stea cel putin 10 minute in sos. Asezati-le deasupra cremei si dati la cuptor pentru 30 de min.

Intre timp faceti glazura:

Puneti gemul si apa intr-un vas pe foc si dati un clocot. Lasati la racit.

Scoateti tarta dupa cele 30 de minute si cu o pensula ungeti fructele cu glazura.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nectarine si migdale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta pufoasa cu struguri