Tarta cu nectarine si migdale

de RuxyRux in Prajituri, 29 Noi 2010 | 4195 vizualizari

 

Aceasta tarta are o umplutura atat de deosebita care o aseaza in topul celor mai delicioase tarte cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 225 gr faina  
  • 125 gr unt cubulete  
  • 150 ml apa  
  • un praf sare  
  • esenta vanilie  
  • 3 linguri zahar pudra    
  • Crema de migdale:  
  • 2 oua  
  • 100 gr unt cubulete la temp camerei  
  • 100 gr pudra de migdale  
  • 100  gr zahar  
  • 1 lingura faina  
  • Glazura de caise:  
  • 4 linguri gem caise  
  • 2 linguri apa  
  • 3 nectarine  
  • 2 linguri zahar  
  • sucul de la o lamaie      
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nectarine si migdale:

Aluatul de tarta:


Puneti faina si untul intr-un vas, apa si zaharul apoi esenta de vanilie, amestecati si faceti un aluat bun pe care il intindeti in tava de tarta. Puneti aluatul pentr 15 min la cuptor si-l scoateti si il lasati deoparte.


Crema o putem face cu ceva timp inainte:


Se mixeaza zaharul, faina de migdale, si untul la mixer,apoi ouale pe rand cate unul, faina si vanilia. Se aseaza peste aluat in tava.


Se curata nectarinele( piersicile) se adauga zaharul si sucul de lamaie. Facem asta de la inceput sa aiba timp sa stea cel putin 10 minute in sos. Asezati-le deasupra cremei si dati la cuptor pentru 30 de min.


Intre timp faceti glazura:


Puneti gemul si apa intr-un vas pe foc si dati un clocot. Lasati la racit.


Scoateti tarta dupa cele 30 de minute si cu o pensula ungeti fructele cu glazura.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nectarine si migdale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

30.11.2010, 19:54

Ligia Bxl 1

21.02.2011, 12:56

o aroma deosebit de buna de nectarine

RuxyRux 1

21.02.2011, 12:56

Daaaaaaaaaaaaaaa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si mac