Tarta cu nectarine si migdale

de RuxyRux in Prajituri, 29 Noi 2010 | 3555 vizualizari

 

Aceasta tarta are o umplutura atat de deosebita care o aseaza in topul celor mai delicioase tarte cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 225 gr faina  
  • 125 gr unt cubulete  
  • 150 ml apa  
  • un praf sare  
  • esenta vanilie  
  • 3 linguri zahar pudra    
  • Crema de migdale:  
  • 2 oua  
  • 100 gr unt cubulete la temp camerei  
  • 100 gr pudra de migdale  
  • 100  gr zahar  
  • 1 lingura faina  
  • Glazura de caise:  
  • 4 linguri gem caise  
  • 2 linguri apa  
  • 3 nectarine  
  • 2 linguri zahar  
  • sucul de la o lamaie      
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nectarine si migdale:

Aluatul de tarta:


Puneti faina si untul intr-un vas, apa si zaharul apoi esenta de vanilie, amestecati si faceti un aluat bun pe care il intindeti in tava de tarta. Puneti aluatul pentr 15 min la cuptor si-l scoateti si il lasati deoparte.


Crema o putem face cu ceva timp inainte:


Se mixeaza zaharul, faina de migdale, si untul la mixer,apoi ouale pe rand cate unul, faina si vanilia. Se aseaza peste aluat in tava.


Se curata nectarinele( piersicile) se adauga zaharul si sucul de lamaie. Facem asta de la inceput sa aiba timp sa stea cel putin 10 minute in sos. Asezati-le deasupra cremei si dati la cuptor pentru 30 de min.


Intre timp faceti glazura:


Puneti gemul si apa intr-un vas pe foc si dati un clocot. Lasati la racit.


Scoateti tarta dupa cele 30 de minute si cu o pensula ungeti fructele cu glazura.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nectarine si migdale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

30.11.2010, 19:54

Ligia Bxl 1

21.02.2011, 12:56

o aroma deosebit de buna de nectarine

RuxyRux 1

21.02.2011, 12:56

Daaaaaaaaaaaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe