Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci

de RalucaIrina in Prajituri, 2 Iun 2011 | 7776 vizualizari

 

Aceasta reteta este o incercare de a mea dupa reteta originala a doamnei Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g de faina
  • 50 g de unt topit (un sfert de pachet)
  • 4 linguri de mac
  • 1 praf de sare
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml. de lapte
  • 2 linguri de amidon
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 400 de grame de branza de vaci
  • 1 plic de gelatina granulata
  • 6 linguri de zahar
  • 200 ml. de frisca lichida
  • Lemon-crud:
  • 2 oua intregi
  • 3 lamai
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 6 linguri de zahar
  • 50 g de unt
  • Glazura:
  • 80 g de ciocolata neagra
  • 4 linguri apa

 

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci:

1.     Se bat albusurile (pt blat) spuma impreuna cu praful de sare . Se adauga cele 5 linguri de zahar si se bate in continuare pana devine o bezea tare.  Peste albusuri se adauga  macul, untul topit si faina si se amesteca cu miscari largi de jos in sus pana la incorporarea completa. Se niveleaza compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt, de 26x20 cm. Se incinge cuptorul la foc mediu si se coace foaia de prajitura in jur de 20 de minute pana trece testul scobitorii.

2.   Se hidrateaza gelatina intr-o ceasca impreuna cu 3 linguri de apa. Galbenusurile se amesteca impreuna cu 6 linguri de zahar si 2 de amidon intr-o craticioara, la care se adauga 200 ml de lapte si se omogenizeaza. Se aduce la fierbere la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa. Se da deoparte si se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie. Branza de vaci se amesteca cu crema inca fierbinte in blender (sau ideal ar fi cu cel de mana). Se adauga gelatina hidratata si se mai dau cateva impulsuri. Crema rezultata se lasa deoparte pana la racirea completa.  Intre timp se bate frisca si se incorporeaza in crema cand aceasta este bine racita.

3.    Foaia pregatita la inceput se taie in jumatate pe latime . Una din jumatati se acopera cu jumatate din crema si se lasa la frigider.

4.  Se prepara lemon-crud-ul astfel : se bat cele doua oua impreuna cu zaharul, amidonul si zeama de la cele 3 lamai (se poate adauga si coaja rasa) , intr-o craticioara. Se fierbe pe foc mic pana are consistenta unei creme, se da deoparte si se adauga untul. Se amesteca pana ii scade temperatura. Se scoate jumatatea de foaie unsa cu jumatate din crema din frigider si se acopera cu lemon-crud, apoi cu restul de crema si cu cealalta jumatate de foaie. Mie cred ca mi-a iesit cam multa crema pentru s-a revarsat un sfert dintre foi, dar am adunat-o intr-un bol si am servit-o ca atare :).

5.    Prajitura se da la frigider minim o ora (eu am lasat-o peste noapte). Dupa acest timp se taie in patrate uniforme. Se topeste ciocolata cu 3 linguri de apa, pe baie de aburi si se glazureaza fiecare patratel in parte. Dupa ce glazura s-a intarit prajiturile sunt numai bune pentru servit.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci-0
Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci-1
Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci-2
Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci-3
Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci-4
Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci-5

COMENTARII (21)

deyutzky

deyutzky 1

03.06.2011, 14:31

minunata

Rux

Rux 1

03.06.2011, 22:11

O incercare foarte reusita

RalucaIrina

RalucaIrina 1

03.06.2011, 22:39

@miremirc e o combinatie perfecta pentru zilele calduroase de vara
@carla, e adevarat ca nu mai am dar nu-i bai ca mai fac, te invit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!