Desert negresa de post cu visine

de Valclaudia in Prajituri, 13 Oct 2017 | 164 vizualizari

 

Prajitura de post

 

INGREDIENTE

  • 50 gr.cacao
  • 550 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 300 ml apa minerala
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • o mana de gris
  • 1/2 borcan peltea (de gutui am pus eu)
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 750 gr. visine curatate de samburi
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu visine:

Spalam visinele, le curatam de codite si le scoatem samburii.


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Punem intr-un vas incapator ingredientele uscate (mai putin faina si grisul): zaharul, pudra de cacao,praful de copt, cel de sare peste care adaugam esenta de rom, pelteaua,uleiul.


Mixam si adaugam apoi apa minerala, incorporam faina, omogenizam.


Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava. Nivelam, presaram grisul,asezam din loc in loc visinele si dam apoi tava la cuptor pentru 35 minute.


Facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor,lasam prajitura la racit.


Pudram cu zahar farin,portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

miki_a 1

14.10.2017, 13:35

Tare bună este această prăjitură! Am să încerc și varianta asta, cu multe vișine!

Rocsi 1

14.10.2017, 20:55

Cand este vorba de negresa de post, mananc foarte multa, ca tare imi este pe plac!

mihaelar63 1

17.10.2017, 00:15

Ce buuna !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz