Desert negresa de post cu visine

de Valclaudia in Prajituri, 13 Oct 2017 | 4294 vizualizari

 

Prajitura de post

 

INGREDIENTE

  • 50 gr.cacao
  • 550 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 300 ml apa minerala
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • o mana de gris
  • 1/2 borcan peltea (de gutui am pus eu)
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 750 gr. visine curatate de samburi
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu visine:

Spalam visinele, le curatam de codite si le scoatem samburii.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Punem intr-un vas incapator ingredientele uscate (mai putin faina si grisul): zaharul, pudra de cacao,praful de copt, cel de sare peste care adaugam esenta de rom, pelteaua,uleiul.

Mixam si adaugam apoi apa minerala, incorporam faina, omogenizam.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava. Nivelam, presaram grisul,asezam din loc in loc visinele si dam apoi tava la cuptor pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor,lasam prajitura la racit.

Pudram cu zahar farin,portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

23.10.2017, 05:12

Multumesc navidad_2017

navidad_2017 1

07.02.2018, 21:18

Saptamana trecuta s-a organizat un bufet rece la biserica noastra parohiala si am avut surpriza sa gasesc exact aceasta prajitura la "sectiunea dulciuri"... facuta/adusa de o doamna pe care n-o cunosc decat din vedere! Mi-a spus ca are reteta de la o colega de serviciu (care la randul ei o avea de la... etc... etc) si ca ar fi o prajitura traditionala de Sarbatori in Siebenbürgen (Transilvania), Romania ! Intre timp am reusit sa elucidez "misterul": reteta Dvs trecuse de la mine prin 5 "maini", ca sa ajunga la bufetul cu pricina! Inca o data multumim ptr reteta!

Valclaudia 1

08.02.2018, 06:16

Sa va fie de bine! Ma bucur ca a avut atata succes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte