Guguluf cu fructe si glazura de portocala

de T I M E A in Prajituri, 5 Dec 2012 | 2403 vizualizari

 

Nu puteam sa il astept pe Mos Nicolae decat cu ceva perfect pentru aceasta perioada rece a anului si anume, o prajiturica delicioasa cu fructe si arome de iarna.
Abia am asteptat sa se raceasca putin pentru a putea savura aceasta bunatate alaturi de o cana de cafea. Mai lipsea doar zapada ca totul sa fie absolut perfect. Dar o sa ajunga si ea curand :)
Normal ca nu am papat tot si am lasat si pt Mosu'. Voi cu ce il asteptati?

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 170 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 1 cana ulei (aprox 200 ml)
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 2 mere potrivite
  • 1-2 pere
  • 1 gutuie
  • Glazura:
  • 3 linguri zahar pudra
  • zeama de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fructe si glazura de portocala:

Spalam fructele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Amestecam fructele cu esenta de vanilie si coaja de la o portocala.


Mixam ouale intregi cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin spuma si se deschid la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul si laptele mixand in continuare pe treapta mai mica. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.

Adaugam fructele si amestecam usor pt a nu se lasa spuma.


Turnam compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu margarina sau unt si tapetata cu faina.


Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aprox 40-50 min. Verificam cu o scobitoare daca este copt.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi glazuram cu glazura obtinuta din zahar pudra si putina zeama de portocala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe si glazura de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

Dya Daniela Andrei 1

10.12.2012, 16:04

delicios!

annemarry 1

10.12.2012, 16:10

ce bine arata

T I M E A 1

10.12.2012, 16:18

Dya , Annemarry ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si visine