Guguluf cu fructe si glazura de portocala

de T I M E A in Prajituri, 5 Dec 2012 | 4889 vizualizari

 

Nu puteam sa il astept pe Mos Nicolae decat cu ceva perfect pentru aceasta perioada rece a anului si anume, o prajiturica delicioasa cu fructe si arome de iarna.
Abia am asteptat sa se raceasca putin pentru a putea savura aceasta bunatate alaturi de o cana de cafea. Mai lipsea doar zapada ca totul sa fie absolut perfect. Dar o sa ajunga si ea curand :)
Normal ca nu am papat tot si am lasat si pt Mosu'. Voi cu ce il asteptati?

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 170 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 1 cana ulei (aprox 200 ml)
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 2 mere potrivite
  • 1-2 pere
  • 1 gutuie
  • Glazura:
  • 3 linguri zahar pudra
  • zeama de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fructe si glazura de portocala:

Spalam fructele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Amestecam fructele cu esenta de vanilie si coaja de la o portocala.

Mixam ouale intregi cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin spuma si se deschid la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul si laptele mixand in continuare pe treapta mai mica. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Adaugam fructele si amestecam usor pt a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu margarina sau unt si tapetata cu faina.

Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aprox 40-50 min. Verificam cu o scobitoare daca este copt.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi glazuram cu glazura obtinuta din zahar pudra si putina zeama de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe si glazura de portocala" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu capsuni