Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 18 Iul 2014 | 7971 vizualizari

 

Una dintre cele mai fine si gustoase prajituri..

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 6 linguri apa rece
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete vanilie

Sirop:

  • 200 ml compot de ananas
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar

Crema:

  • 1 ou
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 1 fiola esenta de portocala/1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 250 g smantana
  • 500 ml frisca lichida
  • 20 g gelatina
  • 300 g ananas taiat cubulete

Glazura:

  • 250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida

Decor:

  • 150 g smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar
  • felii de portocala
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata:

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut la viteza mica.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o si pe ea,in 2-3 transe,peste albusuri amestecand usor cu o spatula.

La final am adaugat zaharul vanilat si am copt blatul in cuptorul preincalzit intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 25-30 de minute.(testul scobitorii)

Am lasat blatul la racit ,apoi l-am taiat in doua.

Pentru sirop am fiert apa cu zaharul.

Am lasat la racit apoi am amestecat cu compotul de ananas.

Crema :

Am amestecat oul intreg ,galbenusurile,zaharul,zaharul vanilat si esenta/coaja de portocale.

Am pus laptele la fiert pana a ajuns la punctul de fierbere.

Peste compozitia de oua am adaugat amidonul si laptele fierbinte in fir subtire.

Am pus amestecul pe baie de abur amestecand continuu pana s-a ingrosat.(ca o smantana)

Crema obtinuta am lasat-o la racit.

Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o pe baie de abur si am adaugat-o cremei de ou.

Separat am mixat smantana cu frisca pana s-a intarit.

Am adaugat treptat crema de oua peste frisca mixand usor pana am obtinut o crema fina.

Am adaugat si ananasul taiat cubulete si scurs bine de zeama.

Am tapetat o tava cu inel detasabil cu folie.

Am pus primul blat pe care l-am insiropat cu jumatate din sirop.

Peste blat am pus crema si am nivelat bine.

Am acoperit cu celalalt blat pe care l-am insiropat cu restul de sirop.

Am dat prajitura la rece pentru minim 3-4 ore.

Am rasturnat prajitura pe o tava si am indepartat folia.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data am portionat prajitura .

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare bucata .

Am dat prajiturile la rece pana s-a intarit glazura de ciocolata.

Am mixat smantana cu frisca lichida si o lingura de zahar.

Cu ajutorul unui posh am spritat cate un mot de frisca peste fiecare prajitura.

Am decorat cu felii de portocala si pudra de cacao.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 35/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

Reteta de arpacas cu legume, de post

de Ksenya 5

pe 09.03 la 15:30

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat cu zmeura