Prajitura cu nuca

de marcelika in Prajituri, 11 Mai 2014 | 17730 vizualizari

 

Am preluat reteta " regina prajiturilor " fiind numele ei , de la de la Anamaria7 ,careia ii multumesc pe aceasta cale . E fina si crocanta in acelasi timp...am adus ceva "imbunatatiri" la ea...v-o prezint imediat !

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de :
  • 6 albusuri,
  • 6 lg zahar,
  • 4 lg pesmet,
  • 5 lg nuca macinata,
  • 1lg faina,
  • 1 pliculet praf de copt.
  • pentru creme :
  • 600 ml lapte
  • 6 galbenusuri,
  • 2 budinci de vanilie,
  • 2 lg faina,
  • 2 plicuri gelatina,
  • 100 ml frisca hulala
  • 250 gr zahar,
  • 250 gr margarina/unt,
  • 2 lg Finetti,
  • 100 gr nuca macinata..
  • +
  • 150 gr nuca prajita si faramitata (sau alune)
  • 200 gr finetti
  • glazura:
  • 150 grame ciocolata
  • 100 mi frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

La treabaaaa !!


Prajim nuca si o sfaramitam pe o hartie de copt.


Mixam albusurile spuma , adaugam zaharul si mixam in continuare pana nu cade din castron (daca-l intoarcem)....adaugam pesmetul, nuca macinata, faina cu praful de copt...


Omogenizam si turnam in tava peste nuci si bagam la cuptor 40 min....depinde de cuptor.Il lasam la rece, il intoarcem cu nuca in sus si ungem cu cele 200 gr finetti....


ATENTIE ! in momentul in care ati pus finetti sa fie si crema gata pentru a o pune peste....daca sta prea mult finetti se intareste si nu face priza cu crema...


Cremele: galbenusurile cu zaharul se mixeaza, se adauga budincile, faina si laptele.


Intre timp gelatina sta la hidratat. Se pune la bain marie sau pe foc, dar atentie sa nu se faca cocoloase....foc mic....


Peste crema calda punem gelatina sa se topeasca si lasam la rece...mixam si margarina si o incorporam cu crema rece, adaugam frisca batuta , impartim crema in doua, una ramane alba , in cealalta vom pune o lingura de finetti si nuca macinata .


Asamblare : peste blatul uns cu finetti asezam,punem crema galbena, bagam la rece 15 minute , punem crema pralinata si glazura care o facem la sfarsit la bain marie.


Mi se parea ca o las neterminata daca as fi lasat-o fara glazura....asa caaaa....




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

11.05.2014, 20:15

Mmm ce delicioasa!

marcelika 1

12.05.2014, 10:51

Miha, cine citeste reteta o sa se lamureasca....am scris nuci sau alune...in paranteza.....prajitura necesita mai multa nuca...nu am gasit alt nume mai potrivit ...

marcelika 1

12.05.2014, 10:58

Va multumesc pentru aprecieri....e deosebit de buna , intr-adevar....s-a terminat, s-a terminat !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de caise