Prajitura cu ciocolata si visine

de LUK in Prajituri, 6 Noi 2011 | 3207 vizualizari

 

Initial trebuia sa aiba 3 straturi si sa fie un tort maaree dar cand am taiat blatul ,din cauza ca era prea scurt cutitul una dintre foi s-a distrus.Cantitatile de mai jos sunt pentru un blat suficient de mare pentru a fi impartit in 3...asadar..:

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 280gr zahar
  • 70ml ulei
  • 50ml apa
  • 50gr budinca ciocolata
  • 180gr faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • un compot de visine 
  • 150 de grame de ciocolata cu lapte
  • 300 gr frisca lichida indulcita
  • 100gr zahar
  • 3 oua intregi
  • 200gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si visine:

Pentru inceput pregatiti ingredientele pentru blat.Amestecati budinca impreuna cu faina si praful de copt.Incalziti cuptorul la 150 de grade.


Cantariti zaharul.Separati albusurile de galbenusuri.


Mixati albusurile spuma tare impreuna cu apa,adaugati treptat zaharul.Amestecati galbenusurile cu ulei.Adaugati-le incet in spuma de albusuri amestecand usor cu o lingura/paleta din lemn.Adaugati treptat faina amestecata cu cacao si praful de copt amestecand usor de jos in sus.Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt pe margini si tapetata cu hartie de copt.Coaceti in cuptorul preincalzit timp de aprox.40 de min(veti observa ca se desprinde de pe margini cand e copt blatul).


Cat timp se coace blatul pregatiti visinele.Le scoateti samburii si le lasati sa se scurga pe o sita.


Crema:


Ouale se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de abur.Amestecati incontinuu pana cand se ingroasa si se deschide la culoare compozitia.Ar trebui sa dutreze cam 30-35 de min..cam atat am cronometrat eu.bun..cand e gata crema adaugati ciocolata maruntita si amestecati pana cand aceasta se topeste complet.


Luati de pe abur ,mutati compozitia intr-un bol in care puteti folosi mixerul si lasati sa se raceasca.In momentul in care e doar calduta adaugati untul(tinut la temperatura camerei).Mixati pana se omogenizeaza complet.


Taiati blatul in 2(sau 3).Insiropati-l bine cu siropul de visine.Bateti frisca tare si incorporati-o in crema de oua cu ciocolata cu o lingura.Ungem primul blat cu jumatate din crema,aranjam visinele apoi peste visine ungem restul de crema.Acoperim cu al doile ablat insiropat.


Eu l-am decorat cu o glazura de ciocolata dar daca doriti il puteti imbraca in frisca.Ramane la latitudinea fiecaruia.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

LUK 1

07.11.2011, 17:01

multumesc Miha

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 16:25

ce deliciu,si ce multa ciocolata o nebunie acolo

mamaieelena 1

30.11.2011, 19:52

super tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Bounty