Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 16 Noi 2011 | 10650 vizualizari

 

Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel este cu dedicatie pentru voi
Pentru ca am ajuns la reteta nr. 500 alaturi de voi, va servesc cu un cheesecake bunnnn....
Ca si ingrediente principale, sunt necesare: biscuiti, unt, crema de branza, zahar, smantana si dovleac

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel
  • Blat:
  • 190 g biscuiti simpli
  • 130 g unt
  • 2 linguri cacao
  •  Umplutura:
  • 400 g crema de branza
  • 200 g zahar
  • 110 ml smantana dulce
  • 350 g piure de dovleac
  • 3 oua
  • Esenta vanilie
  • Nucsoara rasa
  • ½ lingurita scortisoara
  • Putin ghimbir ras
  • Caramel:
  • 50 g unt
  • 120 g zahar
  • 80 ml smantana dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel:

Asa se prepara Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel

Pentru a obtine piureul de dovleac se taie pe jumatate un dovleac(~1 kg), se scot semintele, se presara putin zahar si se coace 1 ora pana se inmoaie. Miezul dovleacului se pune intr-un robot de bucatarie si se paseaza.

 Blat:

Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Pesmetul obtinut se amesteca cu cacaua si se toarna untul topit. Amestecul obtinut se pune tava tapetata cu hartie de copt(la baza) si unsa cu unt pe margini si se preseaza cu un pahar ( eu am lasat si pe margini, dar cred ca e mai bine sa puneti doar pe baza). Tava se pune in frigider pana preparam umplutura.

Umplutura:

Crema de branza se mixeaza cu zaharul apoi se adauga smantana dulce si se mixeaza bine. Se adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare. Se adauga dovleacul si condimentele; se mixeaza bine.

Umplutura se toarna in tava, peste blatul de biscuit si se baga tava in cuptor pentru 55-60 minute, la temperatura medie-mica. Dupa acest timp se stinge focul si se lasa tava in cuptor pana se raceste, apoi se scoate din tava.

Caramel:

Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul.

Se decoreaza cu felii de dovleac copt si caramel.

Vezi si reteta de Cheesecake cu mango.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada de biscuiti cu cocos si visine