Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl in Torturi, 13 Iun 2021 | 5781 vizualizari

 

De mult timp îmi doream să pregătesc un cheesecake cu mango. Vă sfătuiesc să alegeți un fruct foarte copt pentru a obține un piure fin, care să nu se simtă în cremă. Fructul meu nu a fost foarte copt și s-au mai simțit bucățele, dar a fost foarte aromat și bun. 

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt
  • Pentru umplutură:
  • 1 mango mare și copt
  • 250 g mascarpone
  • 80 g zahăr
  • 30 ml suc de lămâie
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 10 g de gelatină
  • 50 ml apă
  • pentru jeleu:
  • 200g mango
  • 3 linguri zahăr
  • 100ml apă rece
  • 10g gelatină
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu mango (fara coacere):

Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema. Eu am folosit și folie de acetat și am pus-o pe marginea inelului reglabil, înainte de a tuna biscuiții.
Cureți mango-ul de coajă și îndepărtezi sâmburele, îl tai în cubulețe și îl pasezi cu ajutorul blenderului, până se va transforma într-un piure fin și omogen.

Mixezi mascarpone cu 80g zahăr măcinat până se omogenizează. Adaugi apoi smântâna pentru frișcă și mixezi până când devine fermă compoziția. Păstrezi 200g din piureul de mango și restul îl pui peste crema mascarpone împreună cu zeama de lămâie și omogenizezi.
Hidratezi 10g gelatină în 50 ml apă rece (se lasă 10 minute la hidratat) și apoi o topești la bain marie până când devine lichidă. Lași să se răcorească, apoi adaugi o lingură de cremă mascarpone peste gelatină și omogenizezi (pentru a se tempera) apoi adaugi gelatina peste crema de mascarpone și omogenizezi.

Asamblare:
Scoți blatul de biscuiți din frigider, torni crema de mango, nivelezi și apoi pui cheesecake-ul la frigider pentru o oră. Păstrezi 2-3 linguri de cremă pentru ornat.


Jeleu:

Pui piureul de mango într-un vas cu 3 linguri de zahăr și 50ml de apă și îl pui pe foc pentru 2-3 minute, apoi îl lași să se răcorească.
Hidratezi 10g gelatină în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până când devine lichidă. Lași să se răcorească apoi amesteci gelatina cu piureul de mango răcit.
Omogenizeză bine și apoi torni jeleul peste cheesecake și îl pui din nou la frigider, pentru minim 3-4 ore.

Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Eu am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabil și am îndepărtat folia cu grijă.
Decorezi prăjitura după imaginație cu crema păstrată și fructe (eu am folosit afine).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu mango (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mango si mousse de piersici